Sådan reduceres MP3-størrelse i iTunes

Størrelsen på en MP3-fil varierer meget alt efter sangens længde og lydkvalitet. Selvom større filer muligvis har lyd af højeste kvalitet, optager de også meget plads på både din computers harddisk og alle MP3-afspillere, du muligvis bruger. Brug iTunes, Apples gratis musikstyringsprogram, til at konvertere og reducere MP3-filen til en mindre størrelse.

Trin 1

Start iTunes-softwaren. Softwaren findes i mappen "Applikationer" på din Mac eller i menuen "Start" på en Windows-pc.

Trin 2

Åbn programmets præferencer. På en Mac skal du klikke på "iTunes" i den øverste menulinje og vælge "Indstillinger" i rullemenuen. På en Windows-pc skal du klikke på "Rediger" i topmenuen og vælge "Indstillinger". Et nyt vindue vises.

Trin 3

Klik på "Generelt" i den øverste række med ikoner i det nye vindue.

Trin 4

Tryk på "Importindstillinger." Et nyt nyt vindue vises. Vælg "MP3 Encoder" i rullemenuen. Vælg "Brugerdefineret" i kvalitetsmenuen. Et tredje vindue starter.

Trin 5

Vælg en stereobitrate. Jo lavere bithastighed, jo mindre MP3-filstørrelse. Tryk på "OK", når du er færdig, og luk alle vinduer undtagen det primære iTunes-biblioteksvindue.

Trin 6

Klik på en sang i iTunes, som du vil reducere i MP3-filstørrelse. Tryk på "Avanceret" i den øverste menulinje, og vælg "Opret MP3-version." ITunes-programmet opretter nu en ny kopi af sangen med reduceret bithastighed og filstørrelse.

Slet den originale sang ved at højreklikke på den og vælge "Slet" i pop op-menuen.