Konverter standardbrugerkonto til administratorkonto fra kommandolinje i Mac OS

Mac-systemadministratorer kan finde et behov for at konvertere en eksisterende almindelig brugerkonto til en administratorkonto på en Mac. Mens de fleste Mac-brugere bedst kan serveres ved at konvertere kontostatus til admin via Preferences panelet Brugere og grupper, kan avancerede brugere udføre den samme funktion via Terminal ved hjælp af kommandolinjen DSCL.


Bemærk, at denne ændring ikke har nogen indflydelse på evnen til enhver brugerkonto, administrator eller standard, for at få adgang til sudo-funktionen, eller brug root-kontoen, der begge er helt adskilt fra en administratorkonto i Mac OS X.

Ændring af en bruger til administrator på kommandolinje i Mac OS X

Du skal bruge det almindelige brugerkonto kort brugernavn for at skifte det til en administratorkonto, resten håndteres på kommandolinjen. Hvis du ikke er sikker på det korte brugernavn for målkontoen, kan du bruge dette til at liste konti på Mac eller kigge i / Brugere / bibliotek.

Når du har brugernavnet, skal du starte Terminal og bruge følgende kommando til at ændre kontoen til admin:

dscl . -append /groups/admin GroupMembership USERNAME

For eksempel, med et kort brugernavn på "paul" ville syntaksen være:

dscl . -append /groups/admin GroupMembership paul

Ved udførelse af den korrekte kommando vil den målrettede brugerkonto nu have administratorrettigheder og alle adgangsegenskaber, der går med en adminkonto.

Dette kan være særligt nyttigt til fjernadministration med ssh og automatiske installationssituationer, men det er også praktisk, at du kan skifte en brugerkonto til administratorrettigheder fra Single User Mode, og når du starter fra Recovery Mode.

Bekræft ændringen og se en liste over alle administratorkonti i Mac OS X

Du kan bekræfte, at brugerkontoen er konverteret til administratorgruppen ved at bruge -læse flag med dscl på samme gruppe:

dscl . -read /groups/admin GroupMembership

Dette burde udskrive noget tilbage som:

"Osxdaily paul adminaccount" eller lignende, afhængigt af den eller de konti, der tilhører administrationsgruppen. Listen omfatter kun administratorkonti, mens andre kommandoer vil liste alle brugerkonti på en Mac.