Sådan ændres tastatursprog, der skrives med et tastetryk i Mac OS X

Hvis du er tosprogede, tresprogede eller endda bare bruge en alternativ tastaturindgangsmetode fra QWERY som DVORAK, kan du gøre dit skriveliv meget lettere ved at oprette en tastaturgenvej i Mac OS X, som øjeblikkeligt ændrer det skrevne sprog. Dette skifter tastaturet til dit andet sprog eller tastaturlayout (e), fra et engelsk tastatur til et kinesisk tastatur, for eksempel med en hurtig tastetrykindgang. Derudover dækker vi et simpelt trick, der giver en systemorienteret indikator for, hvad der aktuelt aktivt sprog eller tastatur bruges på Mac'en, så du ved altid præcis, hvilket sprog der er aktivt uden at skulle skrive for at finde ud af det.


Dette skal nok nok sige, men du skal bruge mindst en anden tastaturindgangskilde eller et sprog, der er tilføjet til OS X, for at dette kan fungere, ellers er der ikke noget at skifte mellem. Hvis du ikke har tilføjet det andet sprogtastatur endnu, men venter på at gøre det, kan du gøre det via Systemindstillinger> Tastatur> Inputkilder> og klikke på plusknappen for at vælge dit eller de valgte sprog. Det er også her, hvor du kan tilføje et andet tastaturlayout, som DVORAK.

Indstil genvejstastaturgenvejen til Mac OS X

Dette trick gør det enkle at skifte dit aktive skrivesprog som et tastetryk:

  1. Åbn Systemindstillinger i OS X og gå til "Tastatur" panel
  2. Vælg fanen "Keyboard" og markér afkrydsningsfeltet "Show Keyboard & Character Viewers i menulinjen" - dette gør det muligt for en praktisk indikator i menulinjen at fortælle dig hvilket sprog / tastatur der aktuelt er aktiv, mere på dette i et øjeblik
  3. Gå nu til fanen "Genveje" og klik på "Input Kilder"
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Vælg næste kilde i inputmenuen", og klik derefter på markøren i feltet til højre for at indstille tastaturgenvejen for at skifte sprog - i dette eksempel brugte vi kommandoen + Shift + Option + mellemrummet, men du kan vælge uanset hvad du vil, er det ikke i konflikt med en anden tastaturgenvej
  5. Åbn TextEdit eller et andet tekstredigeringsprogram for at teste det ud, og tryk derefter på tastaturgenvejen (eller vores; Command + Shift + Option + mellemrum) for at skifte tastaturet og / eller sproget bliver skrevet
  6. Luk ud af Systemindstillinger, når det er blevet bekræftet, at det fungerer

Skifte tastatursprog med tastetrykket

Du kan slå samme tastaturgenvej igen for at skifte tilbage til engelsk eller hvad den anden sprogindstilling er. Eller hvis du har mere end to sprog og tastaturer, der er tilføjet til Mac'en, slår du tastetastaturet bare ved at skifte til den næste.

Hvis du bruger det virtuelle skærmtastatur, vil du bemærke, at sprog- eller tastaturlayout ændres der også.

Dette virker rigtig godt, og ja det skifter staveværktøjet og autokorrektion også, hvis du er på et nyt sprog med en respektive ordbog. Ved at bruge en tastaturgenvej er det meget hurtigere at skifte det aktuelle sprog end at gøre det manuelt via tastaturets indtastningsmenu. Dette er virkelig nok den hurtigste måde at skifte tastaturer og sprog på i OS X. Når vi taler om den indstillingsmenu, lad os aktivere en sidste mulighed, der er virkelig praktisk.

Aktivér et tastatur / sprogindikator i Mac-menulinjen

I det andet trin ovenfor aktiverede vi et valgfrit menupunkt til tastaturet, nu skal vi gøre det endnu bedre ved at gøre det til en live sprogindikator for OS X:

  • Træk indgangsmenuen ned (normalt vises et flag for standardtastaturtypen), og vælg "Vis input kilde navn"

Det er det, nu når du rammer den ovennævnte tastaturgenvej, som du lige har indstillet, vil du også se en visuel indikator i menulinjen, hvilket tastatur og / eller sprog for øjeblikket er aktivt i Mac OS X.