Sådan fjernes Google Toolbar Virus

I 2006 opdagede et websikkerhedsfirma kaldet SufControl en Trojan-virus forbundet med en falsk download af Google Toolbar til Internet Explorer. Et link blev sendt via e-mail, der sendte brugere til et websted, der lignede det rigtige Google-downloadwebsted. I stedet for den rigtige Google Toolbar downloadede du imidlertid W32.Ranky.FW, en trojan designet til at gøre din computer til en bot, der styres af en ekstern enhed.

Uanset om du blev offer for den falske Google Toolbar eller føler, at selve det Google-designede program er en virus, kan fjernelse af programmet og tilhørende ondsindet software afsluttes ved at afinstallere programmet og derefter bruge antivirussoftware til at scanne din computer.

Afinstaller programmet

Trin 1

Åbn "Kontrolpanel" i Windows Start-menu, og klik på "Afinstaller et program" eller "Tilføj / fjern programmer" fra listen over muligheder.

Trin 2

Rul ned for at finde "Google Toolbar til Internet Explorer" og klik på den. Klik på "Afinstaller."

Følg instruktionerne for at fjerne programmet. De seneste versioner af programmet er næsten automatiske og beder kun om, at du udfylder en valgfri onlineundersøgelse om, hvorfor du har afinstalleret programmet.

Fjernelse af skadelig software

Trin 1

Opdater virusdefinitionerne på dit antivirusprogram. Hvis du ikke allerede har et antivirusprogram, skal du downloade et ved hjælp af linkene til foreslåede virusprogrammer i "Ressourcer". Indlæs programmet, og se efter en variation af linket "Check for Updates" eller "Update now" på programmets hovedskærm.

Trin 2

Deaktiver systemgendannelse. Åbn mappen "Computer" fra Start-menuen, klik på "Systemegenskaber" -knappen i den øverste menu i vinduet, og klik på "Systembeskyttelse" fra listen til venstre i det nye vindue. Klik på "Konfigurer", og vælg knappen til "Sluk for systembeskyttelse", og tryk på "OK".

Trin 3

Genstart din computer i SafeMode ved at genstarte din computer og trykke på "F8", når den starter, indtil en menu vises. Brug dine tastaturpil til at vælge "Genstart i SafeMode" på listen, og tryk på "Enter". Log på som administrator, hvis du har mere end én bruger til computeren.

Trin 4

Åbn dit antivirusprogram igen, og kør en fuld scanning af din computer. Vær tålmodig; dette vil sandsynligvis tage et stykke tid. Sæt alle filer i karantæne, eller slet dem, som programmerne synes at være ondsindede.

Genaktiver systemgendannelse. Gentag dit øre; tidligere trin skal du kun vælge "Gendan systemindstillinger og tidligere versioner af filer" i stedet for "Sluk for systembeskyttelse." Klik på "OK".