Sådan fjernes vokal ved hjælp af Sound Forge 9

Fjernelse af vokalen fra en stereosang er enkel, selvom teorien er kompliceret. Vokal blandes ofte til midten af ​​en sang, mens andre elementer er panoreret lidt til venstre og højre. Ved at invertere en af ​​kanalerne opretter du faseannullering, der dæmper alt i midten. En lettere måde at tænke på det er: lyd bevæger sig i bølger med toppe og dale, og når en dal møder et højdepunkt, annullerer de. Du kan let opnå dette uden at have avanceret viden.

Åbn Sony Soundforge, og indlæs den sang, du vil redigere. Vælg "File" og derefter "Open", og vælg sangen i browseren. Brug en bølgefil af høj kvalitet for at få de bedste resultater, og fordi ikke alle versioner af Sony Sound Forge 9.0 understøtter redigering af MP3-filer.

Dobbeltklik i midten af ​​bølgen for at vælge hele sangen. Alternativt kan du klikke en gang på bølgeformen og vælge "Rediger" og derefter "Vælg alt" i topmenuen.

Vælg "Process" og derefter "Channel Converter" i filmenuen. Vælg "Stereo til Stereo Vocal Cut" i rullemenuen Channel Converter. Vælg dialogboksen Channel Converter dialogboksen, der er markeret "Inverter" på den højre kanal.

Behandl lydfilen og fjern vokalen ved at vælge "OK" fra kanalkonverteringsdialogboksen. Når filen er færdigbehandlet, skal du forhåndsvise sporet og teste resultaterne ved at trykke på "Afspil". Lyden er fjernet ved at annullere den midterste kanal, hvor vokal normalt blandes. Trommer og bas indtager også centerkanalen, så du bemærker, at sangen lyder lidt anderledes.

Gem den behandlede sang ved at vælge "File" og derefter "Save As" og omdøbe filen. Valg af "Gem som" forhindrer dig i at overskrive den originale fil med vokalen.

Advarsler

Du kan kun fjerne vokal fra et stereospor, når vokal er i det midterste felt.