Sådan repareres en Bose 4.0 forstærker på en Cadillac

Visse Cadillac'er er udstyret med Bose-lydsystemer. For eksempel har ældre versioner af Cadillac STS et Bose 4.0-lydsystem, nyere versioner har Bose 5.1-systemet. Cadillac SRX er også udstyret med et integreret Bose-lydsystem. Den numeriske betegnelse i lydsystemets navn henviser til den type surround-lyd, der bruges i systemet. Forstærkerne er grundlæggende de samme med hensyn til design. Hvis du oplever formindsket lydafspilning, kan din forstærker muligvis have brug for reparationer.

Trin 1

Fejlfinding af lydsystemet. For at sikre, at forstærkeren er årsagen til problemet, skal du tænde for tændingen og sende et lydsignal til forstærkeren, enten ved at afspille en CD eller tænde radioen. Hvis der ikke er nogen lyd, men stereokontrolpanelet er tændt, er forstærkeren den sandsynlige årsag. Hvis der er noget lyd, men det er knækkende eller kun kommer fra en retning, kan højttalerne være årsagen.

Trin 2

Find forstærkeren. Bose-forstærkeren i en Cadillac er typisk placeret i venstre panel inde i bagagerummet. Træk tæppet tilbage for at udsætte plastikpanelet. Brug en krydskruetrækker til at fjerne trimpanelet.

Trin 3

Sluk for tændingen. Afbryd forstærkeren. Bose 4.0 forstærkeren i Cadillac STS er 425 watt. Dette er en potentielt dødelig mængde magt, så vær forsigtig. Frakobl strømledningen (rød), fjernledningen (gul) og jordledningen (sort). Tape fjernbetjeningen og jordledningen på indersiden af ​​bagagerummet for at holde dem væk. Bånd ikke strømledningen, fordi du skal tilslutte den igen til test.

Trin 4

Fjern forstærkeren. Skru skruerne, der fastgør beslagstappen på forstærkeren, til beslaget. Løft forstærkeren ud af beslaget.

Trin 5

Åbn kabinettet. Skru låget af, og læg det til den ene side. Sæt skruerne på et stykke elektrisk tape for at forhindre dem i at rulle væk.

Trin 6

Sådan repareres en Bose 4.0 forstærker på en Cadillac

Sæt strømledningen i. Tænd tændingen halvvejs, så batteriet er tilkoblet, og forstærkeren får strøm. Indstil din voltmåler til "Ohms." Placer din voltmåler på den første modstand i signalkæden og bemærk læsningen. Gentag dette for alle modstande på kredsløbet. Hvis en modstand giver en nulaflæsning, skal du fjerne og udskifte den. Kun en blæst modstand giver en nulaflæsning. Se brugervejledningen for at identificere den korrekte effektværdi for forstærkeren. Hvis nogen af ​​transistorer giver en aflæsning uden for 5 procents variansgrænsen, skal du udskifte den.

Sluk for motoren. Brug et loddejern til at smelte løse ledningsføringer mellem printkortet og IEC-strømforsyningsstikket. Børst loddemetalresten væk, og tilslut ledningen igen.