Gratis hjernespil til seniorer

Nogle seniorer lider af degenerative sygdomme, der påvirker hukommelsen og hjernens funktioner. Heldigvis er der aktiviteter og spil, der er designet til at stimulere hjernen og mindske hukommelsestabet. Hjernespil er også sjove og holder seniorer underholdt og interesseret. Når de spilles over en bestemt periode, hjælper disse spil seniorer med at bevare deres kognitive evner i længere tid. Resultaterne er forskellige for hver person og er designet som en hjernehjælp snarere end en kur mod noget.

Ordpuslespil

Seniorer kan drage fordel af de mange ordpuslespil og spil, der er tilgængelige. Disse ordspil hjælper med at bevare og endda forbedre ordforrådet og hjælpe seniorer med at opretholde sætningstrukturering. Ved at forsøge at huske et ord stimuleres hjernen; og ligesom enhver anden muskel, jo mere den stimuleres, jo bedre og stærkere bliver den. Et populært ordspil for seniorer kaldes Anagramania. I dette spil kommer der et ord op på computerskærmen, men bogstaverne bliver sammenblandet. Spillere har en bestemt tid til at fjerne bogstaverne og indtaste det rigtige ord. Tidsfristen falder med hvert ord.

Krydsord er et andet godt spil, som seniorer kan bruge til at holde hjernen stimuleret. Pladser til ord placeres vandret og lodret, hvor nogle ord overlapper hinanden og deler et bogstav. Ledetråde til at dechifrere disse ord skrives normalt til den ene side af puslespillet.

Antal spil

Antal spil er også nyttige for seniorer, da de fremmer en sund hukommelse og stimulerer hjernegrupper, der beskæftiger sig med problemløsning og logik. Et af disse spil, der kan spilles gratis online, hedder Sumbler. I dette spil viser skærmen et gitter med tal og et målnummer øverst. Nederst er der et rum til ni numre, som spilleren kan vælge fra gitteret, som vil blive tilføjet sammen for at forsøge at nå målnummeret øverst. Et andet spil, der også spilles online og hjælper med problemløsning og hånd-øje-koordinering kaldes Number Crunch. Dette spil viser et gitter med tal, og formålet med spillet er at klikke på tallene i rækkefølge fra højeste til laveste så hurtigt som muligt.

Strategispil

Andre mentalt stimulerende spil til seniorer er strategispil, herunder spil som minesveger. Her er formålet med spillet at finde de skjulte miner gennem eliminationsprocessen. Et andet populært spil er skak, som er et kampstrategispil baseret på middelalderlige karakterer, hvor formålet er at ødelægge eller fange den modsatte konge.