Sådan blokeres RFID-signaler

Elementer, du har brug for

  • Sølvpapir

  • Metalbeholder

  • Plastbeholder

Radiofrekvensidentifikationsteknologi (RFID) bruger tags, der svarer til størrelsen på et frimærke, der tildeler en unik identifikationskode til ethvert emne, de er installeret i, som en scanner derefter kan læse ved hjælp af radiosignaler. Disse tags bruges ofte til at spore kunder i butikkerne og bruges i bestemte ID-kort og kontaktfrie betalingskort. Da disse tags i teorien til enhver tid kan læses af enhver RFID-scanner, findes der væsentlige fortrolighedshensyn, især hvis de koder for ID-oplysninger. Heldigvis er RFID-signaler ikke svære at blokere.

Pak genstanden, der indeholder en RFID-chip, i aluminiumsfolie. Dette blokerer signalerne fra at nå det. Hvis du er bekymret for, at folk skjult læser ID-oplysninger, skal du pakke din tegnebog med et lag folie for at blokere signaler fra RFID-chippen på dit identifikationskort.

Sæt genstande indeholdende en RFID-chip inde i en beholder lavet af metal eller andet ledende materiale. Dette beskytter dem mod radiosignaler, herunder dem fra en RFID-scanner.

Omgiv ethvert objekt, der har et RFID-mærke, med vand. RFID-signaler trænger ikke let igennem væsker. At placere en RFID-chip i en vandtank eller bare omgive den med flasker indeholdende væske, skjuler den for scannere.

Bloker signalerne ved deres kilde. Hvis du ved, hvor en RFID-scanner er placeret, og den omgiver den med væske, aluminiumsfolie eller en metalbeholder, blokerer de signaler, den prøver at sende for at opdage RFID-tags. I de fleste situationer er dette ikke praktisk, da disse scannere enten kan være skjulte eller mange nok til at gøre det vanskeligt at blokere dem alle.

Advarsler

Forstyr ikke RFID-udstyr i butikkerne eller i RFID-tags i produkter, du endnu ikke har købt. I begge tilfælde udgør dette materiel skade og kan resultere i strafferetlig forfølgelse. At blokere signalerne med en container er dog ikke ulovligt.