Sådan repareres AVI-filindeks

AVI-filcontaineren er en af ​​de mest populære containere til digitale videofiler. Et almindeligt problem med AVI-filer er, at deres indeks bliver beskadiget. Indekset bruges til at søge igennem filen og til korrekt tidspunkt for lydsporet med videosporet. Hvis en AVI-fils indeks er beskadiget, vil det medføre, at videoen fryser, stammer eller på anden måde ophører med at fungere. Mens mange AVI-afspillere automatisk reparerer indekset, kræver andre ikke brug af et tredjepartsværktøj til reparation.

DivFix ++ (Linux / Mac / Windows)

Trin 1

Download og installer DivFix ++ fra udviklerens websted (se Ressourcer). Start DivFix ++, når du er færdig med installationen.

Trin 2

Klik på knappen med en mappe i øverste højre hjørne af dialogen. Vælg hvor du vil gemme din reparerede AVI-fil.

Trin 3

Klik på knappen "Tilføj fil (er)", og vælg den eller de filer, du har brug for DivFix ++ for at reparere.

Klik på knappen "Genopbyg indeks" i nederste venstre hjørne af vinduet for at starte reparationsprocessen.

VideoLAN (Linux / Mac / Windows)

Trin 1

Download og installer VLC medieafspiller fra VideoLAN-webstedet (se Ressourcer). Start VLC, når installationen er færdig.

Trin 2

Klik på "File" og derefter "Open", og vælg din beskadigede AVI-video fra filbrowservinduet.

Vent på, at VLC scanner din AVI-fil og opdager det beskadigede indeks. Når pop op-vinduet spørger, om du vil reparere din AVI-fils indeks, skal du klikke på "Reparer" for at lade VLC reparere det.

Mencoder (Linux)

Trin 1

Start et terminalvindue, og skriv "mencoder -v", og tryk på "Enter" for at se, om du har mencoder installeret. Hvis mencoder ikke er installeret, skal du bruge din distributions pakkehåndteringssystem til at installere mencoder-pakken.

Trin 2

Brug kommandoen "cd" til at navigere til det bibliotek, hvor din AVI-fil er gemt.

Skriv "mencoder -idx movie.avi -ovc copy -oac copy -o fixedmovie.avi", hvor "movie.avi" er din AVI-fils navn og "fixedmovie.avi" er den reparerede fils navn. Tryk på "Enter" for at rette din AVI med mencoder.