Sådan udskiftes højttalerkabler

Højttalerkabler er fleksible flettede ledninger, der forbinder en højttalerterminaler til en højttalerkegle. Fra tid til anden slides højttalerkablerne, brydes eller løsnes i et intermitterende eller åbent kredsløb, hvilket får en højttaler til at stoppe med at arbejde eller arbejde dårligt. Dette er et relativt almindeligt problem, især hos ældre højttalere. For at reparere det skal du åbne højttalerboksen og udskifte højttalerledningerne.

Find og forbered problemhøjttaleren

Trin 1

Fjern problemhøjttaleren, og test dens kredsløb for kontinuitet ved hjælp af et multimeter. Et sundt højttalerkredsløb måler mellem 3 og 14 ohm DC. Mens du anvender multimeteret, skal du også forsigtigt flytte højttalerkeglen op og ned og vrikke forsigtigt ledningerne frem og tilbage og se efter ødelagte eller flossede ledninger. Hvis kredsløbet er åbent eller intermitterende under denne test, skal ledningskredsløbet repareres.

Trin 2

Kontroller, om dine højttalerterminaler bruger en krympning i stedet for lodde. I tilfælde af krympeterminaler skal du løsne krymperne med en skruetrækker og fjerne de beskadigede eller flossede ledninger. De fleste højttalerterminaler er dog loddet. Brug et loddejern og en loddepumpe (også kaldet en loddesuger), aflod de eksisterende højttalerledninger fra terminalen. Varm op og sug overskydende lodde op. Følg ledningerne bag på højttaleren. Ledningerne slutter enten i forbindelse med et metaløjle, der er knyttet til keglen, eller de forsvinder i keglen. Hvis den er tilsluttet et metaløje, skal du også aflode denne ende af ledningerne og sørge for at suge overskydende lodde op. Hvis ledningen slutter inde i keglen uden ekstern loddeafslutning, skal du gå videre til næste trin.

Fjern støvhætten fra højttalerkeglen - kun hvis ledningskablet til højttaleren slutter inde i højttalerkeglen. Skær støvhætten forsigtigt af med et hjælpeprogram eller en hobbykniv, fordi den skal limes på igen senere. Når støvhætten er fjernet, kan den anden ende af ledningstråden findes, normalt loddet til stemmespoletråden og limes på indersiden af ​​højttalerkeglen. Brug loddekolben og loddepumpen igen til at smelte denne forbindelse forsigtigt og løsne højttalerledningen. Pas på ikke at beskadige den tynde trådspole.

Påfør de nye højttalerkabler

Trin 1

Lod den nye ledningsledning til stemmespirelforbindelsen, hvis du fjernede støvhætten for at komme ind i keglehalsen. Før ledningen ud af keglen og til højttalerterminalerne, men fastgør ikke den anden ende endnu. Ved hjælp af epoxy limes denne forbindelse tilbage til keglehalsen. Lim støvhætten på igen med grundlæggende vandbaseret hvid lim. Hvis du ikke har brug for at fjerne støvhætten for at få adgang til ledningen, skal du gå videre til næste trin.

Trin 2

Lod den nye tråd af højttalerkabel til øjet på bagsiden af ​​højttalerkeglen, hvis du ikke har brug for at fjerne støvhætten. Kør den anden ende af ledningen til højttalerterminalerne, men fastgør den ikke endnu. Sørg for at bruge en længde på højttalerledningen, der er lige lang nok til at give lidt slaphed. Du skal efterlade nok slæk, så højttalerkeglen kan bevæge sig op og ned uden at trække i ledningen. Test mængden af ​​slæk ved at trykke højttalerkeglen op og ned, ligesom du gjorde, da du tidligere testede for kontinuitet.

Trin 3

Lod den anden ende af ledningskablet til højttalerterminalerne. Vær opmærksom på tip vedrørende lodningsteknikker.

Brug et multimeter til at teste det kredsløb, du lige har repareret, inden du placerer højttaleren tilbage i højttalerkassen.