Sådan rapporteres telefonproblemer til AT&T

Hvis du oplever problemer med din telefon eller din telefontjeneste fra udbyderen AT&T, bør du gøre alt for at kontakte firmaet for at hjælpe med at fremskynde en løsning på dit problem. Du betaler for en service og et niveau med kundesupport, så der er flere kommunikationsveje, der hjælper dig med at rapportere problemer med din telefon til AT&T. Disse inkluderer online support, hjælpecentre og hjælp i butikken.

Trin 1

Gennemgå dine kontooplysninger. Find ud af, om du har købt en garanti på din telefon, og om garantien stadig er gyldig. Disse oplysninger vil være nyttige, hvis du har brug for at udskifte en defekt telefon.

Trin 2

Besøg supportsektionen på AT&T-webstedet. Hjemmesiden er en hurtig og nem måde at rapportere de problemer, du har med din telefon, og at arbejde sammen med virksomheden for at finde det bedste middel. AT&T Answer Center har en fejlfindingsvejledning til enheder, der kan hjælpe dig med at gå igennem løsninger på mange almindelige enhedsvanskeligheder og funktionsfejl.

Trin 3

Ring direkte til AT&T. Uddannede kundeservicemedarbejdere hjælper med dine telefonproblemer. Hvis fejlfinding ikke afhjælper dine telefonproblemer, kan kundesupportoperatørerne hjælpe dig med at bestemme den bedste fremgangsmåde.

Besøg din lokale AT&T butik. Bed en tekniker om at kigge over din telefon og hjælpe med enhver fejlfinding og diagnose.