Sådan ændres størrelsen på DDS-filer

Mange spil, såsom The Sims og Civilization 4, bruger DDS-filer til at skabe de strukturer, du ser i landskaber. Selvom der er plugins, som du kan downloade, så du kan ændre størrelsen på DDS-filer, er de typisk programspecifikke og fungerer muligvis kun med et billedredigeringsprogram. Den nemmeste måde at ændre størrelsen på DDS-filer er ved at konvertere dem til JPG-format, ændre størrelsen på dem med enhver tilgængelig billededitor og konvertere dem tilbage til DDS.

Trin 1

Download og installer et DDS til JPG-konverteringsprogram fra Internettet (se Ressourcer).

Trin 2

Dobbeltklik på det downloadede program for at starte det. Tryk på knappen "File to Convert", og vælg din DDS-fil i pop op-vinduet. Tryk på "OK". Vælg rullemenuen "Konverter til", og vælg "JPG". Tryk på "Konverter".

Trin 3

Åbn et billedredigeringsprogram, såsom Photoshop, Preview eller Paintshop Pro. Tryk på knappen "File", og vælg "Open". Gennemse pop op-vinduet, indtil du finder den nyligt konverterede fil. Fremhæv JPG-filen, og tryk på "OK".

Trin 4

Klik på "Image" -menuen og rul til "Image Size." I nogle programmer vil dette sige "Image Properties" eller "Resize". Klik på feltet ud for "Begræns proportioner" og indtast en ny pixelstørrelse i feltet "Højde". Breddestørrelsen ændres automatisk. Tryk på "Anvend ændringer."

Trin 5

Gem billedet ved at trykke på "Filer" -menuen og rulle til "Gem". Eksporter billedet ved at trykke på "File" -menuen og rul til "Export". Vælg "JPG" under filtype, og indtast et navn i tekstfeltet.

Vend tilbage til filkonverteringsprogrammet. Tryk på knappen "File to Convert", og vælg din JPG-fil i pop op-vinduet. Tryk på "OK". Vælg rullemenuen "Konverter til", og vælg "DDS". Tryk på "Konverter".