Sådan gemmes CSV i UTF-8

UTF-8 er et kodningssæt, der kan indeholde ethvert unicode-tegn, men alligevel er det så kompakt som ASCII. Af denne grund er UTF-8 egnet til at skrive kode til software på tværs af platforme. Mange mennesker bruger UTF-8-kodning til at sende og modtage e-mail på forskellige sprog. Desværre kan ikke alle applikationer som standard kode for filer i UTF-8, og Microsoft Excel er en af ​​dem. I stedet for unicode koder Excel CSV-filer ved hjælp af ANSI. For at omgå dette skal du ændre Excels standardtegnsæt. Hvis du ikke har Excel installeret, kan du bruge Notepad til at oprette en UTF-8-version af din fil.

Brug af Notesblok

Klik på "Start", indtast "notesblok" i søgefeltet, og tryk på "Enter" for at starte Notesblok.

Klik på "File", og klik derefter på "Open". Klik på rullemenuen ud for feltet "Filnavn", og vælg derefter "Alle filer".

Find den CSV-fil, som du vil konvertere til UTF-8. Vælg det, og klik på "Åbn". Dette indlæser dine CSV-data på Notesblok.

Åbn menuen "Filer" igen, og klik på "Gem som." Indtast dit foretrukne filnavn. Sørg for at medtage filtypenavnet ".csv".

Klik på rullemenuen ud for "Gem som filtype", og vælg "Alle filer".

Gå til "Kodning", og vælg "UTF-8" i rullemenuen. Klik på "Gem".

Brug af Microsoft Excel

Start Microsoft Excel. Klik på Microsoft Office-knappen, og vælg derefter "Åbn". Vælg din CSV-fil fra listen, og klik på "Åbn".

Klik på Microsoft Office-knappen, og klik derefter på "Gem som." Indtast dit foretrukne filnavn.

Klik på rullemenuen ud for "Gem som filtype", og vælg derefter "CSV (kommasepareret)."

Klik på knappen "Værktøjer" nederst i vinduet, og vælg derefter "Webindstillinger".

Gå til fanen "Kodning". Klik på rullemenuen under "Gem dette dokument som", og vælg "Unicode (UTF-8)." Klik på "OK", og klik derefter på "Gem".

Advarsler

Notesblok kan muligvis ikke åbne meget store filer. I så fald skal du bruge en mere kraftfuld teksteditor som f.eks. Notepad ++.