En tutorial til blanding og mestring af Adobe Audition

Når du har optaget alle delene af en sang, skal du mikse og mestre dem, før du kan distribuere den. Blanding kombinerer alle de forskellige spor i en lydfil. Mastering anvender et sæt effekter på den blandede lyd, hvilket gør det lydmæssigt sammenhængende. Adobe Audition inkluderer en indbygget multitrack-mixer og et mastering-effekt rack. Brug disse værktøjer til at gøre din sang til en professionel lydoptagelse.

Dobbeltklik på Audition-skrivebordsikonet for at starte programmet. Klik på knappen "Multitrack" for at skifte til multitrack-visning.

Højreklik inde i sporet mærket "Track 1", hold markøren over "Insert" og vælg "Audio". Naviger til den første lydfil, du vil medtage i blandingen, og dobbeltklik på den. Højreklik inde i "Track 2" og gentag processen. Tilføj så mange spor som du vil på samme måde.

Klik på fanen "Mixer" øverst i multitrack-vinduet for at skifte til lydmixeren. Klik på knappen "Afspil" for at starte afspilningen af ​​sporene. Juster lydstyrkeskyderne for hvert spor til det ønskede niveau. Drej knappen "Stereo Pan" over hver lydstyrkeskyder for at panorere et spor til venstre eller højre.

Klik på tænd / sluk-knappen ved siden af ​​"EQ" på hvert spor, og juster derefter udligningsindstillingerne ved at klikke og trække "dB" og "Hz" værdierne. Ideelt set bør hvert spor i blandingssektionen indtage sit eget "rum" med hensyn til både volumen og udligning.

Tilføj evt. Effekter til hvert spor ved at klikke på pilen ved siden af ​​det første felt under "FX" og vælge en effekt fra genvejsmenuen. Eksperimenter med forskellige effekter; juster hver effekts "Våd / tør" -skyder for at kontrollere, hvor meget af effekten Audition gælder for det specifikke spor.

Klik på fanen "Main" for at skifte tilbage til den indledende multitrack-visning. Tryk på "Ctrl" og "A" på samme tid for at vælge alle sporene. Højreklik på et af sporene. Hold markøren over "Mixdown to New File" og vælg "Master output in session (Stereo)" i den kontekstmenu, der vises. Audition blander sporene sammen til en ny fil, som du kan mestre.

Klik på "Effekter" og derefter "Mastering Rack". Audition åbner et nyt effektstativ og anvender det på hele lydbølgeformen. Klik på pilen ud for det første felt under "FX". Vælg "Filter og EQ", derefter "Parametrisk equalizer." Marker afkrydsningsfelterne ved siden af ​​hvert af de fem frekvensbånd, og klik derefter på og træk kontrolpunkterne i equalizervinduet for at fremhæve ønskede frekvenser og fjerne uønskede.

Klik på pilen ved siden af ​​det andet felt under "FX", hold markøren over "Amplitude og Compression" og vælg "Multiband Compressor." Klik på knappen "Afspil" for at få vist lyden; juster tærskelværdien, forholdsangreb og frigivelsesindstillinger for hvert bånd for at få det bedste ud af lyden.

Klik på det tredje "FX" -felt, og vælg "Amplitude and Compression" og derefter "Hard Limiting." Juster skyderen "Limit MaxAmplitude to:" og "Boost Input by:" indtil måleren i bunden af ​​skærmen bliver gul, når lydstyrken er på sit højeste. Hvis måleren bliver rød, skal du flytte skyderne til venstre, indtil den forbliver i den gule.

Klik på "OK", når du er tilfreds med den måde, lyden lyder på. Audition anvender mastering-effekterne på lyden, hvilket kan tage flere minutter. Dobbeltklik på lydbølgeformen for at vælge den, og klik derefter på "Effekter", "Amplitude og kompression" og "Normaliser (proces)." Klik på "OK".

Klik på "File", derefter "Save As." Indtast et filnavn for den blandede og mestrede lyd, og vælg et lydformat i rullemenuen "Gem som type". Klik på "Gem" for at gemme den mastrede lyd.

Tips

Gem mastered lyd i det samme format, som du optagede den.