Sådan bruges IPSW-filer

IPSW står ganske enkelt for iOS Software, og IPSW-filer er stort set kun individuelle firmware downloads til bestemte iOS-enheder. Disse filer kan bruges til at opdatere iOS-enheder manuelt ved hjælp af iTunes. Hvis du for nylig har downloadet en iOS IPSW-fil, kan du være nysgerrig, hvordan du bruger den til at opdatere din iPhone, iPod touch eller iPad. Brug af IPSW anses ofte for avanceret, men det er faktisk ret nemt, bare følg med disse retninger, og du vil være på vej.

Inden du bruger en firmware-fil til at opdatere, vil du gerne sikkerhedskopiere iOS-enheden.

Sådan bruges IPSW-filer

Du kan bruge IPSW-filer på Mac eller Windows, begge kræver, at iTunes fungerer korrekt. Hvis du vil bruge den nyeste version af IPSW firmware-filer til at opdatere eller gendanne en iOS-enhed, vil du være sikker på, at du også har den nyeste version af iTunes installeret.

 1. Slut din iPhone eller iOS-enhed til din computer
 2. Vælg enheden i iTunes
 3. På en Mac skal du holde tasten "Option" nede og derefter klikke på "Opdater"
 4. På en Windows-pc skal du holde nede "SHIFT" -tasten og derefter klikke på "Opdater"
 5. Vælg den IPSW-fil, du downloadede, og klik på "Vælg"
 6. Lad iOS-enheden opdatere som normalt

Hvis du går til IPSW-ruten, kan det tage længere tid at opdatere end at bruge den nyere OTA-metode (over luften). Årsagen er, at OTA bruger mindre deltaopdateringer end de større IPSW-filer, som er de fulde størrelse downloads og ofte bogstaveligt talt 10x downloadstørrelsen .

Du kan også klikke på "Gendan" og vælg en IPSW i stedet, men du vil miste de eksisterende filer og indstillinger på din iOS-enhed. Hvis du går den rute, skal du ikke glemme at sikkerhedskopiere på forhånd.

Hvorfor bruge IPSW?

Selv om den gennemsnitlige bruger er bedre stillet de nemme ruter til opdatering af iOS med iTunes eller OTA, kan IPSW også have meget praktiske anvendelser. En væsentlig fordel ved at bruge firmware-filer kan findes for brugere med begrænset adgang til bredbåndsinternet, hvor download af en softwareopdatering på en hurtigere hurtigere forbindelse giver mere mening. Typisk vil du derefter kopiere den IPSW-fil til en USB-nøgle eller DVD for at bringe den hjem til manuelt at opdatere en enhed. Også for brugere med mange af de samme iOS-enheder, der har en enkelt IPSW-downloads, kan vi spare båndbredde ved at anvende en enkelt opdatering til mange enheder.

Sjældent kræves firmware filer for at gendanne en funktionsfuld iPhone, iPad eller iPod touch, der grundlæggende er muret, men stadig funktionel. Dette er lidt sjældent, men hvis en iOS-opdatering afbrydes, kan det ske, hvilket normalt kræver, at en enhed placeres i DFU-tilstand og genoprettes manuelt med firmware. Normalt er en normal iTunes-baseret gendannelse tilstrækkelig, hvorfor det er ret sjældent.

Endelig er der nogle tilfælde, hvor IPSW er nødvendigt for at oprette brugerdefineret konfigureret firmware til fremtidige genoprettelser. Dette indgår typisk i "Gendan" -metoden til opdatering, hvilket tillader brugen af ​​brugerdefinerede IPSW-filer og er generelt noget skabt med en tredjepartsprogram som PwnageTool eller sn0wbreeze. Dette er næsten udelukkende relevant for dem, der jailbreak og låser op deres hardware, og for den gennemsnitlige bruger fungerer de standard IPSW-filer, der er tilgængelige fra Apple, fint.

Hvor får du IPSW filer?

Vi har flere omfattende lister over iOS IPSW-filer, der er hostet fra Apples servere, og du kan se dem alle og få adgang til overførslen fra følgende steder:

 • Gennemse IPSW-filer til alle iOS-versioner her
 • iPhone iOS firmware
 • Ældre iPhone ISPW
 • Ældre iPod touch IPSW
 • Ældre iPad IPSW

Bemærk, at hver liste indeholder alle iOS-versioner efter 3.0. Ikke alle versioner af iOS IPSW vil fungere på alle enheder, så sørg for at vælge den rigtige version til din hardware, og brug det nyeste, der understøttes.