Sådan oprettes en fingeraftrykssensor

Fingeraftrykslæsere er inputenheder, der bruges til at forbedre computersikkerheden. Mange fingeraftrykssensorer fungerer som adgangskoder til brugerkonti. I modsætning til normale tekstbaserede adgangskoder kan fingeraftryk ikke gættes eller "knækkes" med traditionelle midler. For at en fingeraftrykslæser kan fungere, skal den tilknyttede software installeres og konfigureres på værtssystemet.

Trin 1

Sæt din fingeraftryksscanner i din maskine. De fleste fingeraftryksscannere opretter forbindelse via USB-porte (Universal Serial Bus). Hvis forbindelsen lykkes, viser din computer en besked, der siger, at en enhed er blevet genkendt.

Trin 2

Installer software til fingeraftrykslæser. Softwaren kommer normalt på en cd med læseren. Du har brug for administrativ adgang for at installere programmet på din computer.

Trin 3

Registrer et fingeraftryk med softwaren ved at trykke fingeren mod scanneren. Denne udskrivning bruges som en adgangskode til applikationer og brugerkonti. Afhængigt af din scannermodel skal du muligvis foretage yderligere konfiguration. For eksempel skal du muligvis oprette en hovedadgangskode til nulstilling af fingeraftrykslogins.

Test fingeraftryksscanneren. Prøv at logge på et program som en brugerkonto med dit nye fingeraftryk. Hvis logonet mislykkes, skal du kontrollere din brugervejledning for tip til fejlfinding.