Sådan sænkes en time-lapse-video

Elementer, du har brug for

  • Time-lapse-videooptagelser

  • Videoredigeringsprogram

  • Computer

En time-lapse-video giver dig mulighed for at se optagelserne fra en progression af begivenheder i et meget hurtigere tempo. Med denne teknik kan du se en afsluttet video af de bevægelige skyer, solnedgangen, blomstringen af ​​en blomst, en kokon forvandlet til en sommerfugl, en konstruktion af en bygning eller et landskab fra nat til dag i løbet af få sekunder eller minutter. Når du redigerer denne optagelse ved hjælp af et videoredigeringsprogram, kan du også ændre afspilningshastigheden.

Åbn din time-lapse-video i dit foretrukne videoredigeringsprogram. Selvom hvert program kan variere, når det kommer til det nøjagtige navn og placering af dets knapper og funktioner, inkluderer de grundlæggende funktioner typisk hastighedsændrende effekter, der giver dig mulighed for at bremse eller fremskynde afspilningen af ​​dit originale videofilm.

Træk din time-lapse-video fra vinduet "Project" eller "Import" til "Editing Timeline". Denne del af redigeringsgrænsefladen er, hvor den faktiske redigeringsproces sker. Tidslinjen indeholder et antal lyd- og videospor, hvor du placerer dine lyd- og visuelle elementer.

Vælg programmets "Hastighed" -funktion. Dette er typisk under et specifikt menuprogram som "Video" eller "Videoeffekter." De fleste programmer giver dig også mulighed for at ændre hastigheden på en video ved at højreklikke på det faktiske klip fra "Editing Timeline" og derefter vælge "Speed" eller "Duration".

Vælg den hastighed, du vil bruge, fra det vindue, der vises. Standardhastigheden for din video er 100 procent. Hvis du vælger en procentdel lavere end dette, bliver videoafspilningen langsommere, mens en højere procentdel gør videoen hurtigere. Vælg et program, der giver dig mulighed for at vælge varigheden som et alternativ til valg af hastighedsændringsmulighed, hvis det ønskes. For eksempel kan du instruere programmet i at afspille en to-minutters time-lapse-video i en varighed på tre minutter. Programmet beregner den gældende hastighed for at bremse videoafspilningen til tre minutters optagelser.

Se de redigerede time-lapse-optagelser ved hjælp af programmets "Preview Window". Hvis dit program ikke giver automatisk eller realtidsgengivelse, skal du først gengive den redigerede video, før du kan se den korrekt med den anvendte hastighed eller ændring af varighed. Rendering henviser til processen med at generere et nyt billede baseret på effekter eller redigering udført i videoen.

Eksporter dine langsommere, tidsforløbne optagelser ved hjælp af dit foretrukne videofilformat som AVI, MP4, WMV eller MOV.

Tips

Populære videoredigeringsprogrammer, der bruges af både amatører og professionelle, inkluderer Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro og Sony Vegas. Amatørbrugere bruger typisk også Windows- og Mac-indbyggede programmer Windows Movie Maker og iMovie. Disse programmer har standardeffekter, der tillader ændring af en videos hastighed, så den kan afspilles langsommere eller hurtigere end dens oprindelige afspilningshastighed.

Advarsler

Når du bremser din time-lapse-video eller anden form for videofilm, skal du undgå at bremse den for meget, da dette vil medføre en forringelse af videokvaliteten. Selvom der ikke er nogen regel om den maksimale afspilningshastighed eller nedbremsningsprocenten, vil det at se på den gengivne video i programmets "Preview Window" give dig mulighed for selv at bedømme, hvor meget ændring du rent faktisk kan bruge til din video uden nogen væsentlig forringelse af dets kvalitet.