Sådan splejses en film sammen

Moderne digital videoteknologi gør det nemt for selv den mindst erfarne videoredigerer at samle klip til en sofistikeret udseende film. Gratis filmredigeringssoftware er tilgængelig til både Mac og pc. Ved hjælp af denne software kan redaktører vælge sektioner fra klip på deres computere, arrangere dem i en hvilken som helst rækkefølge og gemme dem som en afsluttet filmfil. Windows Live Movie Maker er gratis at downloade og fungerer på pc'er; iMovie er Mac-ækvivalenten.

Windows Live Movie Maker

Trin 1

Importer de videoklip, du vil splitte sammen. Klik på "Tilføj videoer og fotos" i fanen "Hjem". Dit videobibliotek åbnes. Hold "Control" nede, og vælg alle de klip, du vil bruge, og klik derefter på "Open".

Trin 2

Brug "Set Start Point" og "Set End Point" under fanen "Edit" for at trimme uønskede dele af dine klip. Find glidebjælken længst til venstre på dit videoklip, skub det til det sted, hvor klippet skal begynde, og klik derefter på "Indstil startpunkt". Skub bjælken til det sted, hvor klippet skal slutte, og klik på "Indstil slutpunkt". Gentag dette for hvert klip.

Trin 3

Træk og slip klipene i den ønskede rækkefølge.

Gå til "Gem film" på højre side af fanen "Hjem", og gem din video i det mest passende format til dine behov (til computer, e-mail, high-definition-skærm eller til at brænde en DVD).

iMovie

Trin 1

Gå til menuen "Filer", vælg "Nyt projekt", og skriv et navn til din video i feltet "Navn". Vælg widescreen eller standardformat i menuen "Aspect Ratio". Hvis du kender billedhastigheden for dine videoklip, skal du vælge den passende hastighed i menuen "Billedhastighed". Klik på "Opret".

Trin 2

Klik på ikonet "Event Library" nederst til venstre i iMovie-vinduet. Vælg en video ved at klikke på den en gang. Det åbnes i iMovie-vinduet. Vælg den del af klippet, du vil bruge, ved at trække musen hen over de ønskede rammer.

Trin 3

Træk de valgte rammer til projektbrowseren, og slip dem, hvor du vil have dem. Gentag valg- og tilføjelsesprocessen for alle de klip, du vil bruge. Omarranger deres ordre ved at trække og slippe dem nye steder.

Gem din splejsede film, når du er færdig.