Sådan indsendes en hackingklage

Virksomheder og enkeltpersoner, der bruger internettet, er sårbare over for en bred vifte af cyberforbrydelser, såsom online afpresning, identitetstyveri og computerhacking. Hacking opstår, når nogen i hemmelighed invaderer din computer, får muligheden for at installere skjult software, spionere på din internetsurfing, stjæle dine personlige oplysninger og sende spam fra din computer. Hvis du bliver offer for hacking, er det vigtigt at rapportere hændelsen til myndighederne for at hjælpe dem med at forhindre hackere i at udføre yderligere angreb.

Trin 1

Gå til webstedet for Internet Crime Complaint Center, kendt som IC3, som er et partnerskab mellem FBI, National White Collar Crime Center og Bureau of Justice Assistance, der håndterer internetrelaterede kriminelle klager. IC3 behandler klager og henviser dem til de relevante føderale, statslige, lokale eller internationale retshåndhævende myndigheder eller regulerende organer for mulig efterforskning.

Trin 2

Klik på "Indsend en klage" i menulinjen øverst på hjemmesiden på webstedet Internet Crime Complaint Center. Læs de vilkår og betingelser, der er skitseret på denne side, og klik på knappen "Jeg accepterer" nederst på siden.

Trin 3

Udfyld formularen til rapportering af klagen. Du bliver bedt om at angive dit navn, alder, køn, postadresse, telefonnummer og e-mail-adresse. Giv også specifikke detaljer om hackinghændelsen, den skade, den forårsagede, og alle andre relevante oplysninger, der er nødvendige for at understøtte din klage.

Bekræft, at Internet Crime Complaint Center har modtaget den hackingklage, du har indsendt, ved at kontrollere din e-mail-konto for en bekræftelsesmodtagelse. Bekræftelses-e-mailen indeholder dit klages identifikationsnummer og en adgangskode. Det vil også indeholde et link til et afsnit på IC3-webstedet, hvor du kan se din klage og om nødvendigt tilføje flere oplysninger til klagen. Hvis du ikke modtager denne e-mail med bekræftelse, skal du kontakte IC3 via kontaktformularen på dens hjemmeside.