Sådan testes AA-batterier med et voltmeter

Det er hurtigt og nemt at teste batterier med et voltmeter. Testen kan fortælle dig, om problemet er med batteriet eller med enheden. De vigtige ting, du skal huske på, er at skabe en god forbindelse, læse den rigtige skala og hvad det er nøjagtigt, du leder efter.

Trin 1

Overvej, hvor meget strøm enheden har brug for til at fungere. AA-batterier skal levere 1,5 volt. Når de er friske, leverer de normalt lidt mere end dette, og degenererer kontinuerligt. Hver producent har en online side, der beskriver egenskaberne ved deres batterier. Producenter overvejer typisk AA-batterier brugt, når spændingen når 0,75 volt.

Trin 2

Indstil din måler til DC for at måle batterier. Voltmetre måler både AC og DC. Du skal vælge den første skala, der er større end 1,5. Hvis skalatrinene er X2, skal du indstille din meter til 2V - dette vil fungere fint. Hvis trinene er X10, skal du indstille din skala til 10V - dette bliver sværere at læse, især hvis du har en analog måler (med en nål i stedet for digitale aflæsninger). Sørg for, at ledningerne er sat korrekt i måleren - rød til positiv og sort til negativ.

Trin 3

Hold testledningerne til enderne af batteriet. De røde ledninger går til slutningen markeret positivt, og den sorte ledning går til den negative terminal. Batteripolerne er normalt markeret, men hvis de ikke er det, er terminalen, der har et fremspring, positiv og terminalen, der er flad, er negativ. Flyt ledningerne lidt rundt uden at miste kontakten med batteriet. Den højeste læsning, du får, er den korrekte.

Læs måleren. Hvis det viser 0,75 volt eller lavere, er batteriet sandsynligvis værdiløst. Hvis det er omkring 1,5 volt, kan det være nødvendigt at reparere eller udskifte den enhed, den kom ud af. Hvis aflæsningen er tæt på en volt, har du muligvis et batteri, der ikke fungerer for denne enhed, men som ikke er helt værdiløs. Prøv et nyt batteri i enheden, og hvis det ikke virker, er enheden problemet. Gem svage batterier til nødbrug i andre enheder, røgalarmer kan normalt fungere med svage batterier, og de fortæller dig højt, hvis batteriet er for svagt.