Sådan testes kodere med oscilloskoper

Kodere er almindelige inden for elektronik. De er elektromekaniske enheder, der udfører mange funktioner, som inkluderer indstilling af frekvensen i radioer eller højder og hastighed i flyinstrumenter. Moderne kodere er for det meste optiske, mens ældre er mekaniske. Afhængigt af typen kan de have serielle eller parallelle dataudgange. Seriel datatransmission bruges, hvor enheder er vidt adskilt, mens parallelle data generelt er begrænset til lokal brug.

Trin 1

Tilslut oscilloskopproben til en af ​​outputbitene på en parallel datakoder. Par det til jævnstrøm, 1 volt lodret afbøjning, og indstil tidsbasen efter behov. Når koderen roterer, skal databitten skifte mellem 0 og 5 volt. Nogle meget gamle systemer brugte 0 og 7 volt, men de er sjældne. Hver bit kan være forbundet til et integreret kredsløb, der konverterer de parallelle data til serielle data - en gentagende serie af impulser - komplet med adresse- og styringsdata til brug af andre enheder på systemet. Alternativt kan parallelle data sendes til bufferforstærkere, der bruges til isolering og derefter sendes videre til enheder på de samme eller nærliggende kredsløb.

Trin 2

Tilslut oscilloskopproben til udgangen fra en seriel datakoder. Det kan oprette forbindelse til en simpel op-amp eller et specialiseret integreret kredsløb dedikeret til at udføre en mere kompleks opgave. Ligesom parallelkoderen vil displayet vise en spænding, der skifter mellem 0 og 5 volt, når koderen roterer. En simpel optisk indkoder angiver kun bevægelse med impulser, men en kvadraturkoder angiver både bevægelse og retning, og et integreret kredsløb kan også fortolke disse data for at gengive hastighedsinformation. Hvis dette f.eks. Blev brugt til at ændre radiofrekvenser, kan en langsom rotation medføre, at skærmen forøges med 5 kHz, mens en hurtig rotation kan medføre en stigning på 25 kHz.

Se impulserne, der kommer fra koderen, når du drejer vælgeren. Hvis impulser ikke ændres, har koderen sandsynligvis mislykkedes. Se efter støj eller intermitterende betjening - fra en mekanisk indkoder - der kan indikere støv eller anden forurening. Undertiden forekommer uregelmæssig operation fra en stød eller bøjning i kodningsakslen. At skubbe eller trække i akslen under drejning kan også medføre en fejl. En mislykket optisk indkoder kan ikke repareres. Udskiftning er den eneste mulighed.