Sådan fejlfindes en computer, der reagerer langsomt

Ofte har selv nye og pålidelige computere en tendens til at miste deres præstationer. Den generelle årsag til problemet er alt for brugte systemressourcer. Når programmer er installeret, kan mange kræve, at en baggrundstjeneste eller -proces forbliver aktiv til enhver tid, eller i det mindste mens programmet er i brug. Desuden kan overdrevne midlertidige filer gøre din harddisks generelle ydeevne sjusket. Fordi der er mange muligheder, er det klogt at foretage fejlfinding på din computers reaktionstid et trin ad gangen.

Trin 1

Fjern unødvendige ressourcer. Disse spænder fra alt for overfyldte Start-menupunkter til programmer installeret på din computer. Når en softwareinstallation udføres, oprettes der typisk en startmenupost, hvilket nedsætter den samlede reaktionstid. Højreklik på ubrugte startmenupunkter, og vælg "Slet" for at fjerne dem fra listen. Hvis du ønsker at fjerne et program fuldstændigt, skal du klikke på "Start" og starte "Kontrolpanel". Vælg programafinstallationsfunktionen for at slette dem ud af dit system.

Trin 2

Brug dit systems Diskoprydningsværktøj. Dette renser midlertidige data fra din computer, såsom internet-cache-filer, downloadede programdata og valgfri opsætningsindstillinger. Åbn "Denne computer", højreklik på din lokale harddisk, og vælg "Egenskaber". Klik på "Diskoprydning" for at få din computer til at se, hvilke filer der kan blive fjernet. Vælg hvert emne, og klik på "OK" for at fjerne det.

Trin 3

Deaktiver overdrevne systemtjenester og -processer. Når et program kører aktivt, startes en proces eller tjeneste ved hjælp af systemets hukommelse, hvilket får din computer til at reagere langsomt. Klik på "Start" og skriv "Msconfig" i feltet Kør / søg. Gå til fanen "Startup" og fravælg enhver ubrugt programindgang fra listen. Fjernelse af disse programmers poster forhindrer dem i at starte op på din computer samtidigt, så du kan frigøre systemressourcer ved kun at starte dem, når det er nødvendigt. Klik på "OK", når du er færdig, og genstart computeren, så systemændringerne træder i kraft.

Få yderligere RAM (Random Access Memory), hvis din computer stadig er langsom til at reagere. Når et program startes, skrives data og indstillinger midlertidigt til RAM, indtil det ikke længere er nødvendigt, eller din computer genstartes. Men hvis der ikke er nok hukommelse til rådighed til at styre flere computeropgaver, vil din computers reaktion og samlede ydeevne opleve et fald. Se dit operativsystems specifikationer for at bestemme, hvor meget RAM det kræver. Køb mere end det nødvendige minimum til systemet, så du kan bruge resten til yderligere applikationer.