Sådan tweeter du nogen på Twitter

Når du har oprettet en konto på Twitter og er begyndt at følge dine venner, er det tid til at skrive dine egne tweets. En standard-tweet, der er sammensat i meddelelsesboksen oven på Twitter-hjemmesiden, går til alle dine tilhængere på én gang, men hvis du er ny på siden, vil få mennesker bemærke dine tweets. For at komme i kontakt med folk, der ikke følger dig endnu, skal du svare på et indlæg eller nævne nogen med brugernavn i en tweet. Når dine venner begynder at følge dig, kan du bruge direkte beskeder til at sende dem private noter.

Skriv et Tweet

For at sende en tweet til alle dine følgere skal du skrive i feltet øverst på Twitters startside. Tryk på "Tilføj billede", hvis du vil indsætte et billede fra din computer, og klik på "Tweet" for at sende indlægget. En enkelt tweet kan kun indeholde 140 tegn, og hvert billede eller weblink, du tilføjer, tæller som 22 tegn. Dine tweets vises automatisk i tidslinjerne for dine tilhængere, mens alle andre kan se dem ved at besøge din Twitter-profilside.

Selvom du kun har en lille gruppe tilhængere, kan du opdage en pludselig kortvarig berømmelse, hvis dit indlæg er retweetet bredt. Retweets vises i tidslinjerne for alle, der følger retweeter, så hvis en populær konto retweets dig, kan tusindvis af læsere måske finde vej til din profil.

Nævner og svar

For at svare på en vens tweet, klik på pilen "Svar" under tweetet. Svar vises normalt kun i din vens tidslinje, men de er ikke private - alle kan se dine svar ved at besøge din profil og klikke på "Tweets & Reports." Hvis en tredje person følger både dig og den person, du svarer på, dog dit svar vilje dukker op i tredjepersons tidslinje. For at sikre, at et svar går ud til alle dine tilhængere, skal du indsætte en periode som det første tegn inden din vens brugernavn.

Omtaler fungerer på samme måde som svar. For at nævne nogen i en tweet skal du skrive personens brugernavn og starte med "@". Hvis din tweet begynder med brugernavnet, opfører tweetet sig som et svar. Indsæt navnet midt i meddelelsen for at sende til alle dine tilhængere i stedet.

For eksempel tweeten "@eHow Tak for hjælpen!"ville ikke dukke op i dine tilhængers tidslinjer, medmindre de følger @eHow. På den anden side skal du tilføje en periode eller flytte navnet -". @ eHow tak!"eller"Tak, @eHow!"- og alle dine tilhængere ser meddelelsen.

Direkte beskeder

For det meste er Twitter en åben platform - du kan følge fremmede, berømtheder og virksomheder og endda svare på deres indlæg, uden at de følger dig til gengæld. For at starte en privat samtale skal du sende en direkte besked med knappen "Besked" på en vens profilside. Twitter giver dig kun mulighed for at sende DM'er til dine tilhængere, så hvis du har en privat besked til nogen, der ikke følger dig, skal du bruge en omtale til at bede om en midlertidig følge.

Mobil Tweeting

Twitters grænse på 140 tegn voksede ud af længden på tekstbeskeder, og selv i en æra med laptops og smartphones kan du stadig sende tweets gennem SMS-tekster. Tilføj dit mobiltelefonnummer på siden Mobil i dine Twitter-indstillinger for at linke din konto. Bagefter, send dine tweets til Twitters telefonnummer - 40404 i USA. Et par luftfartsselskaber, herunder AT&T og Verizon, understøtter også inkludering af billeder i dine tekster.

Hvis du har en smartphone eller tablet, skal du springe over udgifterne til sms'er og downloade Twitters app i stedet. Appen understøtter udstationering af tweets, skrivning af svar og afsendelse af direkte beskeder samt læsning af din tidslinje og kontrol af andre profiler.