Sådan bruges et digitalt multimeter til at teste en modstand

Digitale multimetre har mange nyttige funktioner. En af de ting, som digitale multimetre er meget i stand til at udføre, er at teste komponenter. Denne artikel viser dig, hvordan du bruger dit digitale multimeter til at teste en modstand.

Modstande er typisk to terminalkomponenter, hvis hovedformål er at begrænse strømmen til andre komponenter. Der opstår et spændingsfald mellem de to terminaler, og modstand kan beregnes ved hjælp af Ohms lov R = V / I; hvor R = modstand, V = spænding og I = strøm.

Trin 1

Sådan bruges et digitalt multimeter til at teste en modstand

Tilslut sonderne til det digitale multimeter.

Forbind den sorte sonde til com-porten (fælles) og den røde sonde til porten markeret med Ohm-symbolet, der ligner en op-ned hestesko. For dem af jer, der husker græsk, er Ohm-symbolet det græske bogstav Omega.

Dette digitale multimeter har bananstik til portstikkene. Andre digitale multimetre kan have skruer i terminaler eller BNC-stik.

Trin 2

Sådan bruges et digitalt multimeter til at teste en modstand

Brug alligatorklip til at fastgøre til de digitale multimeterprober. Alligatorklemmerne giver dig mulighed for at arbejde mere håndfrit og give en bedre forbindelse til komponenten. Brug et rødt og sort alligatorklip til at matche sonderne.

Trin 3

Digitale multimetre har mange nyttige funktioner. En af de ting, som digitale multimetre er meget i stand til at udføre, er at teste komponenter. Denne artikel viser dig, hvordan du bruger dit digitale multimeter til at teste en modstand. Modstande er typisk 2 terminalkomponenter, hvis hovedformål er at begrænse ...

Tilslut alligatorclips til hver terminal på modstanden.

De mest almindelige modstande er af typen 4 farvebånd. De første to farver angiver værdier, det tredje bånd angiver en multiplikator, og det 4. bånd indikerer% tolerance for modstandsværdien.

Den afbildede modstand er rød (2), violet (7), orange (x 1000) og guld (5%). Denne modstand skal så teoretisk have en værdi på 2700 ohm med 5% tolerance for værdien. Jo lavere toleranceværdien er, desto bedre er modstanden. 5% tolerance er omtrent lige så god som en standardmodstand, som du kan købe i butikker som Radio Shack.

Trin 4

multimeter, tdigital, ohm, trin, digital, multimeter, vil, test, terminal, modstand, forbinde, tprober, tblack, stik, bindemidler

Drej det digitale multimeterhjul til Ohms (Omega).

Nogle billigere digitale multimetre har Ohm-indstillinger med multiplikatorer (x 100, x 1000 osv.). Det viste digitale multimeter varierer automatisk, så multiplikatoren vises på skærmen med læsningen.

Trin 5

Sådan bruges et digitalt multimeter til at teste en modstand

Tag den digitale multimeteraflæsning. Den afbildede test viser en værdi på 27,02 k ohm. Modstandsværdien er derfor 2702 ohm. Denne værdi ligger inden for 5% tolerancevariansen fra 2700 ohm. Modstanden er klar til dit projekt.

Trin 6

Sådan bruges et digitalt multimeter til at teste en modstand

Brug trin 1 og 4 ovenfor for at teste en in-circuit-modstand med et digitalt multimeter. Sørg for, at der ikke er spænding aktiv på printkortet. Du bliver sandsynligvis nødt til at bruge probespidserne, medmindre du har virkelig små krokodilklip. Rør ved hver probe til en terminal på modstanden. Til modstandstest kan du berøre en terminal med de sorte eller røde sonder.

Digitale multimetre har mange funktioner, der er nyttige. En af de ting, som digitale multimetre er meget i stand til at udføre, er at teste komponenter. Denne artikel viser dig, hvordan du bruger dit digitale multimeter til at teste en modstand. Modstande er typisk 2 terminalkomponenter, hvis hovedformål er at begrænse ...

Tag den digitale multimeteraflæsning. Denne modstand har farvekoden grøn, brun, brun, guld og bør derfor have en værdi på 510 ohm. Det digitale multimeter læser 509 ohm. Den digitale multimeter-test viser en god modstand.