Sådan bruges Excel til binomial sandsynlighed

Binomial sandsynlighed beregner chancen for, at visse begivenheder sker, som kun har to mulige resultater, såsom at vende en mønt. Excel tilbyder en funktion, der let kan beregne disse undertiden komplekse beregninger. Ved beregning af binomiale sandsynligheder kan du opnå tre grundlæggende beregninger: Sandsynligheden for nøjagtigt et antal succeser i et givet antal forsøg, sandsynligheden for højst et vist antal succeser og sandsynligheden for mindst et antal antal succeser.

Trin 1

Højreklik på den celle, hvor du skal udføre beregningen, og vælg "Formatér celler". Klik på "Procentdel" fra fanen "Antal", og klik på "OK" for at gøre den resulterende beregning til en procentdel i stedet for et standard decimaltal.

Trin 2

Indtast "= BINOMFORDELING (succeser, forsøg, sandsynlighed, kumulativ)" i cellen, og erstatt de parentesiske navne med de faktiske data. Udskift "succeser" med antallet af succeser, som du vil beregne sandsynligheden for. Udskift "forsøg" med antallet af forsøg. Erstat "sandsynlighed" med den kendte sandsynlighed for en enkelt succes i et enkelt forsøg. Erstat "kumulativ" med enten "sand" eller "falsk", afhængigt af om du vil beregne henholdsvis "højst" eller "nøjagtigt" et antal succeser. Som et eksempel for at beregne sandsynligheden for at opnå nøjagtigt 12 hoveder ud af 20 møntklip, som har 50 procent

sandsynlighed, ville du indtaste "= BINOMDIST (12,20,0.5, false)". For at beregne sandsynligheden for at opnå nul til 12 hoveder ud af 20 møntkast, indtastes "= BINOMFORDELING (12,20,0.5, sandt)".

Indtast "= 1-BINOMFORDELING (succes-1, forsøg, sandsynlighed, kumulativ)" for at beregne sandsynligheden for at opnå mindst et antal succeser. For at beregne sandsynligheden for at opnå 12 til 20 hoveder ud af 20 møntklip for eksempel, skal du indtaste "= 1-BINOMFORDELING (11,20,0.5, sandt)". Dette beregner effektivt chancen for ikke at opnå mere end 11 hoveder ud af 20 møntklip, men trækker det derefter fra et, hvilket resulterer i sandsynligheden for 12 til 20 hoveder ud af 20 klip.