Sådan bruges Microsoft Excels FORECAST-formel

Hvis du har flere par tal, der repræsenterer målinger eller resultater, hvor et af tallene i hvert par - X-værdien - er baseret på værdien af ​​det andet tal - Y-værdien - kan du bruge en effektiv Microsoft Excel-funktion til at løse det ukendte i hvert par. Excels FORECAST () -funktion giver en praktisk måde at forudsige eller forudsige, hvad værdien af ​​Y skal være for enhver værdi af X.

Organiser dataene

Indtast X- og Y-værdierne i to tilstødende kolonner. Selvom eksemplet på skærmbilledet viser værdierne i en sekvens, er det ikke nødvendigt at placere værdierne i en bestemt sekvens. Bare vær sikker på at X- og Y-værdiparingen forbliver forbundet med hinanden.

Indtast formlen

Da Excel FORECAST () -funktionen kun behøver tre elementer, hvoraf to du allerede har indtastet, er det næste trin at bestemme de X-værdier, som du vil forudsige Y-værdier for. Som vist på skærmbilledet beregner FORECAST () -funktionen et forhold, der repræsenterer forholdet mellem alle X-værdierne og alle Y-værdierne. Derefter bruger dette forhold til at forudsige en værdi for Y ved hjælp af en hvilken som helst specifik værdi af X. Argumenterne for FORECAST () -funktionen er i rækkefølge den X-værdi, som du vil forudsige en Y-værdi for, området for kendte Y-værdier og området af kendte X-værdier.

Som vist i eksemplet er FORECAST () -funktionen:

= FORSIGTELSE (E13, $ C $ 6: $ C $ 16, $ B $ 6: $ B $ 16)

hvor lighedstegnet (=) betegner dette er en formel, betegner værdien $ C $ 6: $ C $ 16 de kendte Y-værdier og $ B $ 6: $ B $ 16 de kendte X-værdier. Denne funktionserklæring "forudsiger" derefter den tilsvarende Y-værdi for den angivne X-værdi (E13) baseret på værdiparene i kolonner C og B (kendte Y'er og kendte X'er). Indtast denne formel i hver af de celler, hvor du vil forudsige en Y-værdi for en specificeret X-værdi.

Tips

I det viste eksempel blev X- og Y-værdierne udpeget ved hjælp af det, der kaldes absolutte cellereferencer ($ C $ 6: $ C $ 15 og $ B $ 6: $ B $ 15). Denne betegnelse låser X- og Y-dataværdierne til den samme nøjagtige placering for hver brug af FORECAST () -funktionen.

Sådan bruges Microsoft Excels FORECAST-formel

Anvend FORECAST-funktionen

Excel FORECAST () -funktionen har mange praktiske anvendelser. Det kan bruges til at forudsige fremtidigt salg baseret på tidligere præstationer i bestemte perioder, projektbeholdning eller lagerbehov for forventet fremtidigt salg, estimere forbrugerudgifter eller efterspørgselstendenser, bestemme materialebeholdning eller lagerbehov eller bestemme en værdi baseret på statistiske par angive forudgående præstation.