Sådan bruges Sharp EL-735 Financial Calculator

For mange år siden beregnede folk forretnings- og økonomiske ligninger ved hjælp af bønner, småsten og andre rudimentære instrumenter. I dag kan du bruge meget mere sofistikeret udstyr som Sharps EL-735-regnemaskine. Denne håndholdte enhed er designet til at hjælpe folk med hurtigt at finde svaret på almindelige forretnings- og økonomiske ligninger.

Grundlæggende driftsinstruktioner

Tryk på “ON” -knappen øverst på EL-735's tastatur. Dette tænder for enheden. Bemærk, at hvis lommeregneren allerede er tændt, fungerer denne knap også som “BREAK” -tasten som angivet på etiketten. Breaking hjælper med at give foreløbige resultater, når du går ind i en lang ligning.

Skift EL-735 til "Financial" -tilstand i stedet for "Statistics" -tilstand. Tryk på følgende knapper i rækkefølge: "2. F" og "Stat." I statistiktilstand blinker "STAT" på skærmen. I økonomisk tilstand vises der ingen betegnelse på skærmen.

Indtast et nummer ved at trykke på de tilsvarende taster, der hver repræsenterer de cifre, du ønsker. Hvis du har brug for et decimaltegn, skal du trykke på knappen i højre side af tastaturet, der er markeret med en centreret prik.

Skift nummerets negative eller positive karakter, hvis du har brug for det, ved at trykke på "+/-" knappen. Hvis der skiftes til et negativt tal, viser displayet minus-symbolet. Hvis tallet er positivt, vises der ikke noget symbol.

Ret eventuelle fejl, som du ved et uheld har indtastet i EL-735. For at slette et nummer - for eksempel hvis du skrev 1.889 men virkelig mente 1.887 - skal du trykke på backspace-tasten, der er angivet på tastaturet med en pil, der peger mod højre. Hvis du vil slette hele det viste nummer, skal du trykke på knappen "C-CE".

Balancere et checkhæfte

Indtast din eksisterende kontrolkontosaldo i EL-735's hukommelse. Af hensyn til dette eksempel bruger vi $ 907,93. Skriv "907.93" i lommeregnerens display, og tryk derefter på "X> M."

Træk alle udbetalinger, du har foretaget fra en pengeautomat, eller ved en butikskasse. Af hensyn til dette eksempel bruger vi $ 40. Indtast "40" i lommeregneren, tryk på "+/-" for at vende "40" til "-40," skub derefter "M +" for at tilføje dette nummer til den gemte saldo i lommeregnerens hukommelse.

Tilføj eventuelle udestående checks, du måtte have, som du har skrevet fra din konto. Af hensyn til dette eksempel bruger vi checks på i alt $ 26,22, $ 65 og $ 11,75. Indtast "26.22", og tryk på "M +", gentag derefter for de resterende kontrol.

Få din balance. Tryk på "RM" for at se resultaterne af dine beregninger. Hvis du bruger et papirregister til at spore dine penge, skal du indtaste lommeregnerens resultater i registret.

Beregn procentdele

Indtast hele antallet, hvorfra du prøver at beregne en procentdel. Lad os f.eks. Sige, at du vil vide, hvad der er 7 procent af 66. Skriv "66".

Tryk på knappen "X".

Indtast procentdelen, i dette tilfælde "7."

Skub "2. F" og "%." Resultatet vises på EL-735's skærm.

Tips

For at nulstille EL-735 skal du bruge spidsen af ​​en kuglepen og trykke på den forsænkede resetknap på bagsiden af ​​EL-735. Dette sletter alt på lommeregneren, inklusive ligninger eller tal, som du har indtastet i dens lagrede hukommelse.