Sådan slukkes og lukkes Dashboard i Mac OS

Mac Dashboard er en værdsat funktion i Mac OS, der tilbyder en skærm med små widgets til visning af ting som vejret, ordbogen, lagrene, valutaomregning, skiforhold, verdensklokke og meget mere. Funktionen Dashboard er ligesom den nyeste iOS widget låseskærm tilbyder, men på Mac. Af en eller anden årsag er Dashboard blevet deemphasized i nyere versioner af Mac OS, og hvis du finder dig selv ikke bruger Dashboard eller ved et uheld kommer ind i Dashboard, kan du lukke funktionen og slukke for den.


Muligheden for at skifte Dashboard fra og til igen i Mac OS kan nu nemt opnås gennem et indstillingspræferencerpanel, mens den eneste måde at gøre dette på var at deaktivere Dashboard med en standardstreng på kommandolinjen.

Sådan fjerner du Dashboard på Mac OS og slukker det

  1. Gå til Apple-menuen  og vælg "Systemindstillinger" og vælg derefter "Mission Control"
  2. Se efter "Dashboard" pull down menu og vælg "Off" som option *

Med "Off" valgt er Dashboard-funktionen ikke længere aktiv, og hvis du rammer Funktion + F12 eller uanset tastetryk, du valgte at aktivere funktionen, aktiveres den ikke, hvis funktionen er deaktiveret på denne måde.

Personligt synes jeg, at Dashboard og samling af widgets er meget mere nyttigt end Launchpad, og jeg bruger stadig aktivt funktionen til kontrol af vejret, hurtige konverteringer og ordbogsopslag og andre funktionaliteter. Uanset om du bruger Dashboard og vil have det slukket, er det helt op til dig, og hvordan du bruger din Mac.

* Alternativt, hvis du ikke vil slukke for Dashboard, kan du vælge "Som mellemrum", hvis du vil have Dashboard vist som et virtuelt skrivebordsstil unikt rum eller "Som overlejring", hvis du vil have Dashboard til at svæve widgets over skrivebordet når aktiveret, hvilket er min personlige favorit og hvordan funktionen opførte sig i tidligere versioner af Mac OS.

Sådan lukkes Dashboard i Mac OS

Nogle brugere kan også finde sig utilsigtet i Dashboard i MacOS, og når det er aktiveret som et Space, kan det være mindre end indlysende at afslutte.

Hitting Function + F12 taster lukker normalt Dashboard på Mac med moderne versioner af systemsoftware.

Derudover kan du klikke på den lille pileknap i hjørnet på instrumentbrættet for at lukke det på Mac og indtaste det næste skrivebord "Space".

Hvis Dashboard er opsat som et overlay med widgets på skrivebordet, klikker du bare på det gennemsigtige afsnit i Dashboard for at afslutte og lukke det.

Bemærk, at nogle brugere vil finde Dashboard deaktiveret som standard, og nogle brugere vil som standard finde Dashboard aktiveret som et Space. Den indstilling, du støder på sandsynligvis, afhænger af, om din Mac-systemsoftware blev opdateret fra tidligere versioner med tidligere indstillinger, eller hvis du gjorde en ren installation af en moderne udgave.