Sådan bruges diff til at sammenligne to filer på Mac Command Line

Behøver du hurtigt at sammenligne to filer til forskelle? Kommandolinjens diff-værktøj er et godt valg for brugere, der er trygge med Terminal. Diff giver dig mulighed for nemt at sammenligne to filer, med kommandoen output rapportering tilbage eventuelle forskelle mellem de indlæste filer.

Diff-kommandoen er som standard tilgængelig på Mac'en, og den fungerer også i Linux og andre Unix-operativsystemer, lige så godt som du undrede, og for Windows-brugere svarer det meget til, hvordan 'fc' -filen sammenligner værktøjet virker .

For de bedste resultater vil du gerne arbejde med almindelige tekstfiler af en eller anden slags og ikke rig tekst. Hvis det er nødvendigt, kan du altid lave en kopi af filen og konvertere den til almindelig tekst via textutil kommandolinjeværktøjet på Mac, eller endda ved at bruge TextEdit.

Sådan bruges Diff til at sammenligne filer på kommandolinjen

Diff er et kommandolinjeværktøj, så du skal først starte Terminal-appen, fundet i / Applicaitons / Utilities / og så er du klar til at begynde.

Den grundlæggende syntaks for diff på kommandolinjen er som følger:

diff (file input 1) (file input 2)

For eksempel, hvis vi i den nuværende mappe vil sammenligne bash.txt og bash2.txt, ser syntaxen ud som følger:

diff bash.txt bash2.txt

-w-flag kan være praktisk for almindelige tekstfiler, fordi det fortæller diff at ignorere hvidt rum ved sammenligning af filer. Og selvfølgelig kan du også bruge en fuld sti til filerne til at sammenligne, hvis det er nødvendigt, for eksempel at sammenligne en redigeret værtsfil med en anden version andetsteds:

diff -w /etc/hosts ~/Downloads/BlockEverythingHosts.txt

Prøveudgang kan se ud som om følgende:

$ diff -w /etc/hosts ~/Downloads/BlockEverythingHosts.txt

0A1

<## # tid til en pause

9a12

> 127.0.0.1 facebook.com

De større end og mindre end symboler tjener som pegerpile af sorter, hvilket indikerer hvilken fil forskellen stammer fra i forhold til den rækkefølge, der er angivet i den oprindelige kommandosyntax.

Diff er ganske kraftfuldt, du kan også bruge diff til at sammenligne to katalogindhold, hvilket kan være nyttigt for at verificere sikkerhedskopier eller filændringer eller filintegritet.

Det er klart, at diff kræver kommandolinjen, men hvis du hellere vil være i den velkendte grafiske grænseflade i Mac OS, når du sammenligner dokumenter, er der også forskellige muligheder, herunder sammenligning af to orddokumenter med Microsoft Word, eller hvis du arbejder med kode og syntax, prøv Xcode FileMerge-værktøjet, git eller endda den fremragende BBEdit-tekstredigerer til Mac. Og hvis du er på Windows, fungerer kommandoen 'fc' stort set det samme som diff-kommandoen, med 'fc file1 file2', der opnår mere eller mindre den samme sammenligning som diff.

Har du andre tip til diff, eller for at sammenligne to filer mod hinanden? Del dem nedenfor!