Sådan bruges portrætkamera på iPhone X, iPhone 8 Plus, og iPhone 7 Plus

Portrætkamera-tilstand er en flot funktion til rådighed for nogle af de nyere iPhone-modeller. Som navnet antyder, er det ideelt til at tage portrætter af mennesker, dyr eller objekter, og det bruger en digital slør for at skabe dybdeffekt på optagne billeder.


Stående kameramodus kan bruges på udvalgte nye iPhone-modeller, herunder iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 7 Plus og formodentlig andre fremtidige lignende iPhones, så længe de også har moderne versioner af iOS-software. I tilfælde af at du undrede dig, er iPhone Plus eller X påkrævet, fordi det indeholder den dobbelte kameralinsen, og det er det sekundære zoomobjektiv kamera, der aktiveres til Portræt mode skud.

Portrættilstand er sjovt, og det er ret nemt at bruge, når du lærer, hvordan det virker. Det er tilgængeligt som en kameraapp-indstilling som mange af de andre nyttige iPhone-kamerafunktioner, herunder panorama, slow-motion og time-lapse. Lad os diskutere, hvordan denne funktion virker ...

Sådan bruges portrætkamera på iPhone

  1. Åbn kamera app som normalt
  2. Stryg på kameraindstillingerne, indtil du får adgang til "Portræt"
  3. Snap portrætbilleder som sædvanligt, meddelelserne på skærmen informerer dig om, hvornår et portrætsbillede er klar til at blive taget, når det bliver gul

Når portrætkamera er aktiv, er du klar til at tage billeder med effekten, men vær opmærksom på skærmbeskederne for at forbedre billedkvaliteten og sandsynligheden for, at det kommer til at forventes. Når "Portræt" eller "Dybdeeffekt" er markeret med gul, er portrættilstanden aktiv og klar til at gå med motivet, så tryk på kameraknappen som sædvanligt for at tage billedet. Meddelelsen på skærmen vil også informere dig om billedet ikke er klar til portrættilstand, i hvilket tilfælde skal du flytte kameraet eller motivet.

Det animerede gifbillede nedenfor viser et eksempel på portrættilstandseffekten på en træfilial med sne på den. Blur effektversionen har portrættilstand, mens den almindelige version kun er et normalt kamerabillede:

Generelt vil du være tæt på emnet, du snapper et billede af med portrættilstand, men lad iPhone-kameraappen guide dig med den lille gule indikator på skærmen.

Portrættilstand har tendens til at fungere bedst med klart definerede objekter, ansigter, mennesker, dyr og ikke så godt med abstrakte objekter eller noget med komplekse kanter. Selv nogle hårklipp og hårtyper kamp, ​​for eksempel krøllet hår eller vind-fejet hår, har tendens til at udslette vores billeder i Portrait Mode-billeder af mennesker.

Billedet nedenfor viser, at portrættilstanden fungerer ret godt på en MacBook Pro-bærbar computer, der slører ud af de bærbare computere, der ikke er i fokus:

Bare eksperimentere med funktionen, og du vil hurtigt lære, hvad der fungerer godt, og hvad der ikke gør.

Du finder både portrætmodusbilledet (mærket som "Portræt" eller "Dybdeffekt") og det almindelige modusbillede side om side i det generelle Fotos album på iPhone. Der er også et dedikeret album "Portræt" eller "Dybdeeffekt" i Photos-appen, hvordan de mærkes afhænger af versionen af ​​iOS-systemsoftwaren.

Portrætstilstand markedsføres aggressivt i igangværende annoncekampagner af Apple, og arbejdes aktivt med, så det er sikkert, at funktionen vil fortsætte med at forbedre sig i takt med tiden. Måske vil vi i fremtiden få endnu flere Camera app-softwarefunktioner eller manuelle fokuseringsmuligheder for at finjustere portrætkameraet på iPhone, men det er lige så enkelt som punkt og skyde. Og selvfølgelig har iPhone X også portrætbelysnings effekter, som også er tilgængelige i kameramodus, som bruger software til at blande baggrunden eller justere belysningen på skærmen.