Sådan bruges TOR på iPhone og iPad med Onion Browser

TOR er et relænetværk, der har til formål at øge din privatlivets fred ved at forsøge at anonymisere webs browsingaktivitet. Dette opnås ved at distribuere din trafik på tværs af en række TOR-servere, hvilket forvirrer din IP bag disse Tor-servere. Mens TOR typisk bruges på skrivebordet - kan du læse om at bruge TOR på Mac her, hvis du er interesseret - du kan også få adgang til og bruge en TOR-browser på iPhone og iPad også.

For denne særlige artikel om hurtig og nem TOR-adgang fra iOS, vil vi fokusere på en tredjeparts TOR-app til iPhone og iPad kaldet Onion Browser. Det er gratis og gør jobbet for at oprette forbindelse til TOR, selvom Onion Browser er ufuldkommen og lidt klumpet (en mere raffineret version er i øjeblikket i beta-test, men udløber snart). Onion Browser-appen tilbyder enkel TOR-brug fra iOS, hvis du ønsker at få adgang til løg-URL'er eller få en vis grad af forbedret anonymitet med din websurfing.

Sådan bruges TOR på iPhone eller iPad med Onion Browser

Du skal bruge en moderne version af iOS og en eksisterende internetforbindelse. Appen Onion Browser kommer fra App Store, så du skal downloade det også. Her er trinnene, det er ret lige frem:

  1. På iPhone eller iPad, download Onion Browser til iOS på App Store, er det gratis
  2. Start appen Onion Browser i iOS og vælg "Connect to TOR" ved lanceringen
  3. Tor vil initialisere, og når du er færdig, vil du se en browservindue, der angiver, at den har forbindelse til TOR-netværket (eller uden succes ... i hvilket tilfælde du ikke ville være på TOR)
  4. Når TOR-forbindelsen er afsluttet, skal du surfe på internettet som normalt i programmet Onion Browser

Som alle TOR-browsere mangler Onion Browser nogle funktioner og evner, og ikke alle hjemmesider fungerer som forventet eller gøres korrekt i appen. Det er gjort for at forsøge at afbøde data og IP lækage, og så slukke for forskellige evner i hvad Tor-browser er nødvendigt.

Husk at surfing på internettet med TOR er langsom, fordi din netværkstrafik bliver distribueret rundt om i verden med det formål at anonymisere dig og øge dit privatliv. Denne lagginess og hastighedsreduktion er oplevet i enhver TOR browser, det er ikke bare Onion Browser.

Du kan forny og anmode om en ny IP, når som helst i TOR-browseren, men du skal muligvis tvinge afslutte appen og genstarte løgebrowseren for at kunne blive vellykket.

Programmet Onion Browser er lidt uslebne rundt om kanterne og står over for nogle begrænsninger på grund af iOS-arkitekturen, men hvis alt du behøver er en randomiseret IP-adresse eller adgang til nogle løgdomæner, skal det gøre det. Som tidligere nævnt er der en nyere version, der i øjeblikket er i beta-test, der er ret mere raffineret, og den skal snart udløbe.

Uanset om du har tillid til TOR for at holde dig anonym eller øge dit privatliv i dagens æra af sikkerhedsbrud og krænkelser af privatlivets fred, er det helt op til dig, men det er nok en god ide at læse om TOR generelt her, måske vil du tjekke TorProject blogpost på Onion Browser, og du kan finde det nyttigt at vide, at Onion Browser til iOS er åben kilde, så du kan se gennem kildekoden på Github, hvis det interesserer dig også.

Kender du til andre tips, tricks eller nyttige apps til at få adgang til TOR på iPhone eller iPad? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.