Forbedre Command Line History Search med disse .inputrc Modifikationer

Hvis du er en tung kommandolinjebruger, er du sikkert klar over, at piletasterne kan bruges til at vende gennem tidligere udførte kommandoer, og fanen Nøgle kan fuldføre dem. Men begge disse funktioner kan forbedres betydeligt ved at søge gennem tidligere kommandohistorik ved at tilføje nogle få ændringer til din .inputrc-fil.

De to første linjer giver dig mulighed for at bruge piletasterne til at skifte kommandohistorik til enten en bestemt kommando eller endda bare begyndelsen af ​​en bestemt kommando. Hvis du f.eks. Husker en kommando, der er startet med "c", men du er ikke sikker på, hvad du ellers ville, kan du bare skrive 'c' og derefter trykke på pil op for at begynde at søge gennem kommandohistorik for alt, der begynder med bogstavet c. Dette virker også for at søge gennem hele kommandoer, så du kan søge i hele historien for kommandoen 'krølle' ved at skrive krølle og derefter følge den op med op- eller nedpilen. Den anden gruppe af tre linjer deles fra et tidligere tip og forbedrer i høj grad tabulations færdiggørelsesevnen i terminalen, hvorved tabbladets færdiggørelse til historien fjernes, fjernet følsomhed i færdiggørelsen og evnen til at se alt, hvis forsøget er helt tvetydigt. Kombineret bliver dine historikssøgninger og fanebladet forbedret dramatisk.

Start Terminal, og åbn din. Inputrc-fil i et foretrukket tekstredigeringsprogram. Vi bruger nano, fordi det er meget brugervenligt:

nano .inputrc

Indsæt følgende fem linjer i (formodentlig blank) .inputrc-fil:

"\e[A": history-search-backward
"\e[B": history-search-forward
set show-all-if-ambiguous on
set completion-ignore-case on
TAB: menu-complete

Det skulle se sådan ud:

Tryk "Control + O" for at gemme filen, og tryk derefter på Control + X for at afslutte nano.

Opdater terminalen eller opret en ny, og du kan se forskellen med det samme, når du bruger pilene og fanens taster, når du blokerer gennem kommandolinjen.

Længden af ​​den lagrede historie afhænger stadig af, hvad HISTFILESIZE er indstillet til, så glem ikke at justere det for at imødekomme dine behov. Bemærk også, at hvis du sletter kommandobeskrivelse med nogen regelmæssighed, vil brugen af ​​disse funktioner nedbrydes betydeligt.

Vi har diskuteret andre måder at udskrive og søge på gennem tidligere kommandobeskrivelse før, men det er måske den bedste mulighed, hvis du søger at udføre en tidligere kommando igen snarere end blot at finde syntaksen af ​​en lang udført streng. Hvis din primære interaktion med terminal er for standardkommandoer, så glem ikke det gode trick for automatisk at holde styr på dem ved at gemme nogen standardindstillinger i en enkelt tekstfil, selvom disse inputrc-tilpasninger stadig gør dit job lettere, hvis du ' ser på at skifte en indstilling i fremtiden.

Hoveder op til Lifehacker for pile nøglehistoriksøgningstrik, selv om du måske husker de andre .inputrc linjer fra et tidligere trick, som vi delte et stykke tid tilbage.