Inkluder vedhæftede filer med svar i e-mail-app til Mac OS X

Mail app i nyere versioner af Mac OS X-standardindstillingerne, så de ikke indeholder de originale vedhæftede filer af en e-mail, når denne e-mail er besvaret. Selvom det kan være fint i mange tilfælde, hvis du cc eller bcc en anden person til en e-mail, kan det være meget frustrerende at opdage det oprindeligt vedhæftede dokument eller fil ikke længere er synligt, og den nye modtager af e-mailen har derfor ikke adgang til den oprindelige vedhæftede fil. På samme måde kan manglende svar vedhæftede filer komplicere e-mail-kæder, der foregår over lange perioder, da det gør det vanskeligere at hente originaldokumentet, der var en del af den oprindelige korrespondance.


Den vedhæftede adfærd er dog meget let at afhjælpe, og du kan gøre det for hver enkelt e-mail, der sendes og besvares via Mail-app eller bare for en bestemt email-tråd.

Ændre e-mail-vedhæftning Besvar regler for alle e-mails

Dette vil påvirke alle e-mail-svar og deres vedhæftede opførsel:

  • Med ingen nuværende e-mails åbnet (dvs. ingen besked i deres egne vinduer, skal du blot se på den generelle indbakke), trække ned menuen "Rediger" og gå til "Vedhæftede filer" og vælg derefter "Inkluder originale vedhæftede filer i svar"

Indsæt kun svarvedhæftede filer til en bestemt e-mail-tråd

At ændre svaradfærd for en enkelt e-mail-tråd i stedet for alle e-mails:

  • Åbn den specifikke e-mail-tråd for at justere vedhæftningshåndtering til
  • Træk nu den samme "Rediger" -menu og gå til "Vedhæftede filer" for at vælge "Medtag originale vedhæftede filer i svar"

Anden vedhæftningsadfærd kan også justeres via menuen Rediger, men det er et andet emne.

Bemærk, at der sker ændringer som dette, kan øge båndbreddeanvendelsen via Mail-appen, fordi hver e-mail nu indeholder den oprindelige vedhæftning og dermed skal sende det igen og igen. På trods af at det allerede er i emailen, caches det ikke, så e-mail-meddelelser kan tage længere tid at levere generelt, hvis du har en langsommere internetforbindelse, og hvis du er bekymret for at bevare data på grund af 4G HotSpot-tethering, kan det ikke være en god ide at aktivere dette hele tiden.

Bemærk også, at nogle e-mail-udbydere kan smitte e-mail-meddelelser, der har nået over en bestemt størrelsesgrænse, ofte så små som 10 MB eller 25 MB, hvilket kan være så få som blot et par billeder eller PDF-filer. Endelig husk at vedhæftede forhåndsvisninger i Mail app kan reducere ældre Mac'er betydeligt, især når de ovennævnte store dokumenter er inkluderet i dem, fordi Mail som standard giver dem. Hvis du får problemer med at blive forværret af vedhæftningsændringer, skal du huske, at du kan fremskynde Mail app ved at deaktivere de indlejrede forhåndsvisninger i e-mails, der indeholder alle typer vedhæftede filer, som derefter erstatter forhåndsvisningen med et simpelt filikon i stedet.

Fandt du det nyttigt? Se så flere Mail app tips til både OS X og iOS