Installer GCC uden XCode i Mac OS X

Hvis du kompilerer din egen software, ved du sikkert, at GCC kommer med i den ret store Xcode-pakke, men hvad hvis du bare vil have gcc og LLVM uden at installere hele Xcode-pakken? Apple tilbyder nu en mulighed for at gøre netop det, og det kaldes kommandolinjeværktøjer, som er tilgængeligt som en separat download fra Apple Developers.

  • Få kommandolinjeværktøjer til Xcode fra Apple

Du skal bruge et gratis udvikler login for at få adgang til download, log ind og se efter "Command Line Tools for Xcode". Mac OS X 10.7.3 eller nyere er påkrævet for at bruge pakkeinstallationsprogrammet.

Downloaden er mindre end 150 MB, og det alene vil spare masser af båndbredde, men den samlede installation er også betydeligt mindre end Xcodes-fodaftryk, og du sparer en masse diskplads, hvis du bare vil have kommandolinjepompilatorværktøjerne uden alle iOS og OS X udviklingsstøtte.

Hvis du allerede har Xcode installeret, behøver du ikke dette, fordi det er en mulighed under den generelle Xcode-installation, hvilket betyder, at dette kun er tilfældet for avancerede Mac-brugere, der ønsker det velkendte Unix-kompilatorværktøj. Make, GCC, LLVM, python, perl og andre udviklingsværktøjer. Hvis du vil slanke dit udviklingsfotografi, kan du altid afinstallere Xcode ved at slette appen fra / Applications / og derefter manuelt installere Command Line Tools til OS X separat.