Skift standard til administratorkonto i Mac OS X

Mange Mac-brugere har flere brugerkonti på deres computer, hvoraf nogle kan oprettes for andre at bruge, måske en separat arbejdskonto eller en gæstekonto osv. Når du opretter en ny brugerkonto på Mac'en, er det typisk en "Standard" -konto, som giver brugeren adgang til deres filer og evnen til at åbne programmer, men tillader ikke, at brugeren er administrator på Mac'en. Men nogle gange kan du ønske at ændre en standardbrugerkonto til en administratorkonto på en Mac, hvilket giver en standardbruger mulighed for at foretage administrative ændringer på computeren.

Vi viser dig, hvordan du hurtigt kan ændre en standard brugerkonto til en administratorkonto på Mac OS X.


Husk at en administratorkonto er det højeste kontoniveau på en Mac (bortset fra superbrugerrot), og en administratorkonto kan derfor ændre og fjerne software, nulstille adgangskoder, tilføje yderligere konti og andre administrative opgaver. Således vil du ikke konvertere en generisk offentlig konto til en adminkonto. Giv kun administratoradgangskontroladgang til betroede personer og brugere. Det er også værd at påpege, at den metode, der er dækket her, kun tillader en anden administratorkonto at give yderligere administratorkonto privilegier, og at en standardbrugerkonto ikke kan give sig selv administratorrettigheder uden at vide en administratorkontrol legitimationsoplysninger - en begrænsning, der naturligvis er på plads for sikkerhed grunde.

Sådan ændres en standardkonto til administratorkonto på Mac OS X

Denne metode anvender Systemindstillinger til at privilegere en brugerkonto til administratorstatus. Det virker at konvertere enhver standardbrugerkonto til en administratorniveaukonto i en hvilken som helst version af Mac OS X, uanset om den hedder Mac OS X, MacOS eller OS X ikke sagen er proceduren den samme.

  1. Træk ned Apple-menuen og gå til "Systemindstillinger"
  2. Vælg "Brugere & Grupper"
  3. Klik på låsen op i hjørnet, det ligner et lille låsikon, for at godkende den aktuelle bruger
  4. Vælg den brugerkonto, du vil vende fra Standard til Admin fra sidelinjens brugerliste, og se efter "Tillad bruger at administrere denne computer"
  5. Markér afkrydsningsfeltet for at sikre dig, at det er markeret, hvorved administrationsniveauadgang til den valgte konto gives
  6. Luk ud af Systemindstillinger som normalt

Det er alt, hvad der er til det, der er ingen advarselsdialog eller parade. Ændringen er øjeblikkelig, og den valgte brugerkonto er nu tildelt administratoradgang som en fuld Admin-konto, der er konverteret fra en Standard brugerkonto.

Giver dette brugeren fuldendt Admin-adgang til Mac'en?

Ja. Dette giver brugeren fuld administratoradgang til Mac. På denne måde er brugerens evner nu stort set de samme som at have oprettet en ny adminkonto, bortset fra at den konverterer en eksisterende brugerkonto til en administrator på Mac.

Hvad dette rent faktisk gør, er at give bruger administratorrettigheder på Mac'en, og hæve evnerne til standardkontoen til at være administrator.

Kan administratoradgang tilbagekaldes fra en konto?

Ja. Du kan tilbagekalde administratoradgang fra en konto på Mac'en og derved skifte en adminkonto til en standardkonto. Dette er stort set det samme som ovenstående instruktioner, men du fjerner markeringen "Tillad adgang til administration af denne computer" i stedet. Husk at alle Mac'er skal have mindst en adminkonto.

Hvilke konti skal have Admin-adgang?

Kun betroede brugere skal have administrationsniveaukonti på en Mac. Administratoradgang giver administratorens evner mulighed for at ændre alle systemindstillinger, installere software, installere opdateringer, ændre adgangskoder, oprette nye konti, slette eksisterende brugerkonti, slette data, kryptere et drev og meget mere. Giv ikke en usikker bruger en administratorniveaukonto eller administratoradgangskonto på enhver Mac.

Skal min Mac-konto være administrator eller standard?

Dette afhænger. Først ved du, at alle Mac'er skal have en adminkonto for at kunne administrere opdateringer, installere og afinstallere apps, kryptere drev og meget mere, men det betyder ikke, at du skal bruge en administratorkonto aktivt, og mange Mac-brugere er afhængige af en "Standard" -konto for de daglige aktiviteter på deres computer. Hvis du er en avanceret bruger, der er fortrolig med administratorniveauadgang og hvad den tilbyder, så sørg for at du kan bruge en adminkonto. Med det sagt, anbefaler mange sikkerhedspersonale at bruge en "Standard" -konto og kun eskalerer til administratorrettigheder, når de skal installere en app eller softwareopdatering. Der er intet rigtigt eller forkert svar her, det afhænger bare af dit komfortniveau, sikkerhedsvaner, selve Mac-brugermiljøet og din særlige computerbrugstilfælde.

Husk, giv aldrig en administratorkonto til en person, du ikke har tillid til at have fuld adgang til computeren. Hvis en uformel person ønsker at bruge din Mac til ethvert formål, skal du oprette Guest-brugerkontoen i Mac OS for dem i stedet som beskrevet her.

Har du ideer, kommentarer eller spørgsmål vedrørende standard- og adminkonti til en Mac? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!