iOS 9.1 Jailbreak af Pangu Udgivet for Mac OS X og Windows

Pangu-gruppen har udgivet en ny jailbreak for 64-bit iPad og iPhone enheder, der kører iOS 9.1, herunder iPhone 6s og iPhone 6s Plus.


Jailbreaking omgår de interne sikkerhedsforanstaltninger, der er indført af Apple for at beskytte en iOS-enhed, hvorved tredjeparts software kan installeres og andre modifikationer af enheden. Selvom denne aktivitet er populær blandt en del af avancerede brugere, bør det store flertal af iPhone- og iPad-ejere ikke jailbreak deres enheder, da jailbreaking kan annullere enhedsgarantien, føre til potentielle sikkerhedsproblemer og generelt tilbyde en mindre stabil iOS-oplevelse. Det kan i tillæg til mange andre grunde til ikke at jailbreake en iPhone eller iPad, læses her. Dette er kun for avancerede brugere og anbefales ikke for de fleste. Ikke overraskende er Apple også stærkt imod jailbreaking.

Hvis du er interesseret i jailbreaking, har du lavet en sikkerhedskopi af din iOS-enhed og tilfældigvis kører iOS 9.1 på en kompatibel iPhone eller iPad, kan du få Pangu fra udvikler siden her. Pangu 9.1 download er omkring 70mb.

Pangu 9.1-værktøjet er tilgængeligt for både Mac OS X og Windows, og understøtter også jailbreaking iOS 9 på tidligere 32-bit-enheder. Den egentlige proces med jailbreaking er typisk for en Pangu-frigivelse for dem, der er bekendt med proceduren, der involverer backup af enheden, slukker Find My iPhone, forbinder den til computeren med USB, starter Pangu appen og går gennem de forskellige trin vist på skærmen.

Der er ingen måde at nedgradere iOS til tidligere udgivelser, så hvis du allerede har flyttet ud over iOS 9.1 som mest sandsynligt har, vil dette værktøj ikke gøre noget for dig. Den nuværende version af iOS er 9.2.1, og iOS 9.3 forventes at være tilgængelig for offentligheden i de kommende uger.

Separat nævner Pangu-gruppen også en jailbreak for Apple TV 4. generation vil også være tilgængelig snart.