Jailbreak eller Unlock?

Hvis du er ny til verden af ​​jailbreaking og låse op iPhone, kan du være nysgerrig, hvad forskellen mellem en unlock og jailbreak er. Jailbreaking og unlocking er to meget forskellige ting, der ofte forveksles af mennesker, der er nye for begreberne, læses for bedre at forstå forskellene mellem de to og for at finde ud af, som du måske vil bruge.

Bemærk, at jeg især henviser til iPhone, men disse oplysninger er relevante for alle andre iOS-hardware, herunder iPod touch, Apple TV og iPad.

Forskel mellem Jailbreak og Unlock

Både jailbreaking og unlocking giver dig mulighed for at gøre ting, som din iPhone normalt ikke har evnen til at gøre. Et oplåsning giver dig mulighed for at bruge andre luftfartsselskaber SIM-kort, og en jailbreak giver dig mulighed for at bruge uofficielle apps og software på iPhone. Her er yderligere forklaringer:

Hvad er en iPhone Jailbreak?

Jailbreaking refererer til processen med at ændre din iPhone firmware, så den usignerede kode kan køres på enheden. Med andre ord kan en iPhone med et jailbreak køre og installere software, der ikke er blevet verificeret eller godkendt af Apple, så du får adgang til en række tredjeparts værktøjer og applikationer gennem det, der hedder Cydia. Du kan tænke på Cydia som en uofficiel app butik, og den er fuld af programmer, der ikke er tilgængelige på iTunes App Store af forskellige årsager. Brug af tredjeparts software er den primære grund til, at folk vil jailbreak en iPhone eller anden iOS hardware.

Hvis du vil låse din iPhone op for at bruge den på en anden operatør, skal du først jailbreak telefonen før du åbner en oplåsning.

Jailbreaking din iPhone kan også annullere din garanti og / eller serviceaftale med din mobilselskab og er kendt for at annullere garantier hos Apple. Fortsæt på egen risiko.

Hvad er en iPhone-oplåsning?

En "unlock" fjerner transportrestriktionerne på din iPhones mobilmodem, så en iPhone-ejer kan flytte og bruge deres telefon på en anden konkurrerende mobiloperatør. I mange lande, mest berygtede USA, sælges næsten alle mobiltelefoner og smartphones med det, der kaldes en "carrier lock", som kun tillader enheden at blive brugt på netværket, som den blev købt for. For eksempel sælges en iPhone i USA via AT & T, og derfor er iPhones låst for kun at bruge AT & T som transportør. Det er her, hvor iPhone-oplåsningsprogrammet kommer i spil. Med en vellykket oplåsning kan du indsætte et andet mobilkort SIM-kort (T-Mobile til eksempel) i din ulåste iPhone, og iPhone vil nu arbejde på den nye mobilbærer. Du skal kun låse op for en iPhone, hvis du har til hensigt at bruge en anden operatør end den var beregnet til at blive brugt til. Bemærk, at låser ofte afhænger af din iPhone baseband, baseband er virkelig bare et andet navn til enhederne cellulære kommunikationssender eller modem.

Alt software låses til iPhone kræver, at du jailbreaker din iPhone, før oplåsningen kan installeres og aktiveres.

Selvom det ikke er ulovligt, bemærk at oplåsning af din iPhone kan annullere din garanti og / eller serviceaftale med den luftfartsselskab, som du har underskrevet en kontrakt med, ud over Apple. Fortsæt på egen risiko.

Har jeg brug for at jailbreak eller låse op?

Uanset om du har brug for at jailbreak eller låse op afhænger af, hvad du forsøger at opnå. Hvis du ønsker at bruge iPhone på en anden operatør, skal du låse op - i dette tilfælde skal du først jailbreak iPhone, så du kan installere låse softwaren. Hvis du bare vil installere tredjeparts apps på iPhone og gøre ting som at tilpasse iOS-grænsefladen, kan du kun gennemføre dette med en jailbreak.

Mere Jailbreak & Unlock Info

  • Er jailbreaking ulovlig? - Den amerikanske regering har besluttet, at jailbreaking og unlocking ikke er ulovlig. Læs videre, hvis du er bekymret for juridiske forhold
  • Tethered vs Untethered Jailbreak - kend og forstå forskellene mellem en tethered og untethered jailbreak
  • Unjailbreak iPhone - Sådan fortrydes en jailbreak - dette er en nem opgave, men du vil miste tredjeparts applikationer installeret gennem Cydia
  • iPhone DFU-tilstand - muligvis den vanskeligste del af jailbreaking får enheden til DFU (det er ikke svært, men nogle gange kræver nogle få forsøg)
  • iPhone låse op - alle vores oplysninger om iPhone-låse er tilgængelige her
  • Jailbreak - alle vores artikler om jailbreaking er her, til iPhone, iPod touch, iPad og Apple TV