Mac OS X Directory Structure forklaret

Hvis du nogensinde har set på din Mac-rodmappe og spekuleret på, hvad nogle af de andre mapper er til, er du nok ikke alene. Mac OS blev meget mere kompleks med fremkomsten af ​​Mac OS X, der tilpassede en unix-filstruktur, der stort set ikke er kendt for Mac OS 9 og Windows-brugere. Så lige hvad er / System, / Library, / usr, og alle de andre for alligevel?

Her finder du et kort overblik over disse mapper samt en forklaring af hvert systemniveau bibliotek som findes i Mac OS X og MacOS system software.

Katalogstrukturer i Mac OS X, undersøgt og forklaret

Som standard, hvis du kigger på roden på din Macs harddisk fra Finder, vil du se nogle ukendte lydkataloger. De underliggende mappestrukturer i Mac OS afsløres bedst ved at besøge Mac-rodmappen, som mange Mac-brugere måtte støde på, når de besøger deres egen "Macintosh HD".

Går længere fra kommandolinjen, vil du se endnu flere rodniveau mapper, hvis du skriver følgende:

ls /

Her finder du mapper med navne som; kerner, dev osv. System, privat, sbin, tmp, usr, var osv., opt, net, hjem, brugere, applikationer, volumener, bin, netværk osv.

I stedet for at undre sig over mysteriet om hvad alle disse mapper, mapper og artikler betyder, lad os undersøge og detaljer, hvad disse mapper er, og hvad de indeholder, da de er relevante for Mac-operativsystemet.

I ingen særlig rækkefølge er her et bord til at hjælpe med denne indsats for at udforske basestrukturstrukturen i Mac OS:

VejviserBeskrivelse
/ ProgrammerSelvforklarende, det er her, hvor din Macs programmer holdes
/UdviklerUdvikler-mappen vises kun, hvis du har installeret Apples Developer Tools, og ingen overraskelse indeholder udviklerrelaterede værktøjer, dokumentation og filer.
/BibliotekDelte biblioteker, filer, der er nødvendige for, at operativsystemet fungerer korrekt, herunder indstillinger, præferencer og andre fornødenheder (Bemærk: Du har også en mappe Biblioteker i din hjemmekatalog, som indeholder filer, der er specifikke for den pågældende bruger).
/ Netværkstort set selvforklarende, netværksrelaterede enheder, servere, biblioteker mv
/SystemSystemrelaterede filer, biblioteker, præferencer, kritiske for den korrekte funktion af Mac OS X
/ BrugereAlle brugerkonti på maskinen og deres tilhørende unikke filer, indstillinger mv. Meget som / hjemme i Linux
/ MængderMonterede enheder og volumener, enten virtuelle eller reelle, såsom harddiske, cd'er, dvd'er, DMG-mounts osv.
/Root-bibliotek, der findes på stort set alle UNIX-baserede filsystemer. Forældreoversigt over alle andre filer
/beholderVigtige fælles binære filer, indeholder filer og programmer, der er nødvendige for at starte operativsystemet og køre korrekt
/etcMaskinens lokale systemkonfiguration, indeholder administrative, konfigurations- og andre systemfiler
/ devEnhedsfiler, alle filer, der repræsenterer eksterne enheder, herunder tastaturer, mus, trackpads osv
/ usrAndet større hierarki indeholder undermapper, der indeholder oplysninger, konfigurationsfiler og andre vigtige ting, der bruges af operativsystemet
/ sbinVæsentlige systembinarier indeholder værktøjer til systemadministration
/ tmpMidlertidige filer, caches osv
/ varVariable data, indeholder filer, hvis indhold ændres efterhånden som operativsystemet kører

Du kan også godt finde andre mapper, afhængigt af den version af Mac OS X du har, og afhængigt af hvilke apps og systemjusteringer du har lavet.

Ikke desto mindre kan du være sikker på, at hvis der er nogen mappe i roden til Mac OS X, er det vigtigt, og det skal ikke være forstyrret med i det mindste uden detaljeret viden om, hvad du laver. Du må aldrig slette, ændre eller på anden vis ændre systemfiler og mapper på en Mac (i det mindste uden at vide præcis, hvad du laver og hvorfor), fordi det kan forstyrre operativsystemet og forhindre, at det fungerer som forventet. Sikkerhedskopier altid en Mac, før du undersøger og ændrer systemniveaukataloger.

Hvis vi har glemt noget, eller hvis noget ikke er ordentligt beskrevet, er du velkommen til at chime ind med kommentarer.