Forhåndsvisning Links med 3D Touch på iPhone

Et af de mere nyttige 3D Touch-tricks er evnen til at forhåndsvise et link, før det åbnes, så iPhone-brugere kan hurtigt se et eksempel på en webside-link, inden du læser hele sagen i Safari. Dette kan aktiveres fra en e-mail, fra beskeder eller Safari selv, og det hjælper med at afgøre, om et link er det, du leder efter eller værd at åbne. Det er tilfældet, der ligner på forhåndsvisning af links med multitouch på Mac, og det virker meget det samme også.


Forhåndsvisning af links med 3D Touch kræver en iPhone 6 eller bedre, da funktionen naturligvis kræver en 3D Touch-kompatibel skærm. Resten er virkelig ret enkel, men hvis du har problemer med funktionen, kan du måske justere indstillingerne for trykfølsomhed til 3D Touch-respons for at hjælpe med at indstille et passende niveau.

Brug 3D Touch til at få vist en webside-link på iPhone

Dette trick virker til at indlæse en webside preview af ethvert link, der findes i Messages app, Safari app og Mail app, med det formål her vil vi demonstrere med Safari i iOS:

  1. Åbn Safari til enhver webside (denne vidunderlige side kaldes osxdaily.com for eksempel) på iPhone
  2. Tryk forsigtigt og hold et link for at aktivere forhåndsvisningstasten "peak". Du vil se linkindikatoren webside indlæsning i en lille svævende preview skærm hurtigt
  3. Fast tryk for at besøge det pågældende link, ellers slip for at vende tilbage til den webside, du læste før

Her ser det sådan ud i animeret form:

Du kan også skrue op i topforhåndsvisningen for at se flere muligheder, herunder Åbn i Ny fane, Tilføj til læseliste eller Kopier, som kopierer den URL, der forhåndsvises.

Selvfølgelig, hvis du har deaktiveret 3D Touch, så fungerer det slet ikke, så du skal genaktivere funktionen til skærmtryksdetektering, før du forhåndsviser værker.

Denne funktion annonceres godt af Apple på deres reklamer for iPhone, men i den virkelige verden ser det ud til at være utilbragt og ikke kendt som mange andre 3D Touch-evner. Som nævnt kan dette også aktiveres fra et Meddelelsesvindue eller en e-mail ved 3D, der berører linket:

Og ligesom i andre steder, spidser den ind i et preview-vindue på den pågældende webadresse:

Et andet stort lignende trick indebærer forhåndsvisning af en iMessage uden at sende en læsekvittering ved hjælp af toppunktet.

Brugere uden en 3D Touch-kompatibel iPhone eller iPad kan bruge en anden metode til at forhåndsvise en link-URL med et tryk og hold-trick, selvom det ikke vil indlæse websiden, vises det kun, hvor den fulde URL for linket er.