Programmer til at lave logoer

Det er ikke svært at oprette et logo, men det kan være overvældende at vælge software. De to hovedtyper af grafiksoftware er vektor- og rasterbaserede programmer. Hver har deres fordele. I dag er der også gratis downloads og online logo-producenter til rådighed.

Overvejelser

Når du vælger et program til at oprette dit logo, bestemmer den måde, det skal bruges på, hvilket program du skal bruge. Rasterbaserede programmer fungerer godt til weblogoer og fotografier, mens vektorprogrammer er bedst til logoer, som du skal ændre størrelse eller ændre.

Professionelle programmer

Når du bruger logoer på professionelt trykt materiale, skal du vælge et program, der giver dig mulighed for at anvende Pantone-farveformater og oprette kunst i høj opløsning. Adobe Photoshop, Illustrator, Freehand og Corel Draw er de mest populære.

Raster-programmer

Rasterbaserede programmer bruger pixels til at oprette billeder. De er bedst til fotografier og webgrafik. Adobe Photoshop er den mest populære, mens Paint Shop Pro og endda Microsoft Paint skaber grafik på samme måde. Logoer oprettet med disse programmer kan ikke let redigeres og skal oprettes med den korrekte opløsning.

Vektorprogrammer

Vektorbaseret grafik bruger en matematisk beregning til at skabe billedkvalitet. De er nemme at redigere og anvende farver på. De fleste professionelle grafiske designere foretrækker vektorbaserede grafikprogrammer som Adobe Illustrator, Freehand og Corel Draw for at oprette logoer med.

Andre programmer

Der er mange tilgængelige computerprogrammer til at oprette logoer, der inkluderer skabeloner til dem, der ikke er kunstnerisk tilbøjelige. Der findes også websteder, der giver dig mulighed for at oprette gratis logoer online. Designere kan ikke lide disse muligheder, fordi dit logo muligvis ligner andre.