Protokol til rengøring af rullestole

Enhver, der har brugt en før, ved, at rullestole skal vare, fordi de tillader handicappede at fungere uafhængigt. Rengøring er en vigtig del af vedligeholdelse af kørestole. Det kan virke som en skræmmende opgave, men er faktisk ret let, når korrekt protokol bruges.

Rengøring af kørestolsrammen

Snavs og snavs kan påvirke hjulens effektivitet og brud, så kørestolsrammer skal tørres regelmæssigt eller i det mindste ugentligt afhængigt af hvor ofte rullestolen bruges. En vaskeklud og et ikke-slibende voksbaseret rengøringsmiddel fungerer bedst, fordi det gør stolen blank og mere modstandsdygtig over for ridser. Slibende rengøringsmidler, såsom møbler, bør ikke bruges, da sådanne rengøringsmidler kan beskadige kørestolspuder og hærde rammer eller fodstøtter. Hvis disse dele hærder, kan de blive mere udsatte for snavsophobning. Et mildt rengøringsmiddel kan også bruges til at fjerne snavs, snavs eller klæbrige pletter.

Rengøring af kørestolspuder

Det er bedst at rengøre en kørestolspude, når brugeren går i seng, så der er god tid til at tørre. Brug materialer som bagepulver eller eddike. I situationer, hvor der ikke er meget tid, kan deodorantsprayprodukter bruges til at fjerne lugt fra puderne. I henhold til retningslinjer for rengøring af kørestole fra Royal Perth Hospital i Western Australia kan dæksler fjernes fra nogle kørestolspuder og lægges i tøjet under den blide cyklus. Rullestolspuder skal rengøres, når en bruger spilder noget eller har en medicinsk nødsituation, der kan forårsage lugt.

Rengøring af rullestolhjul

Rullestolens hjul skal tørres ned så ofte som rammerne er. Den samme type rengøringsmiddel, der bruges på cykeldæk, eller en anden type rengøringsmiddel, der ikke efterlader rester, skal anvendes. Lejlighedsvis bliver dækets indersider også snavsede, men dækdæksler kan købes for at forhindre det. Ud over snavs og snavs kan rullestole over tid samle hår, snore og andre materialer i hjulakslen eller hjulene. Et skarpt værktøj eller et skarpt valg skal bruges til at fjerne sådanne genstande, ifølge WisTech Assistive Technology Program. Hvis spotrengøring og aftørring af en kørestol regelmæssigt ikke renser den efter ejerens smag, kan du prøve højtryksrengøring med en slange og varmt vand i henhold til WisTechs retningslinjer for rengøring af kørestole.