Lav en Stickies-note fra et valg i Mac OS X

Stickies er en app, der skaber flydende noter, der kan sidde på din Mac desktop, det har eksisteret på Mac i årevis og har tendens til at sidde stille glemt i mappen Applications på OS X. Ofte mangler Stickies brug enten skyldes ikke at vide appen eksisterer, eller bare ikke at vide, hvor nyttigt det kan være, og derfor er dette lille trick så stort; Du kan øjeblikkeligt lave en note fra næsten alt.


Evnen til at lave en Stickies-note ud af et fremhævet tekst eller medievalg er generelt tilgængeligt for de fleste Mac-apps takket være, at det er et systemtjeneste. Hvis du ikke kan se funktionen selv, skal du muligvis aktivere den i præferencepanelet som diskuteret i denne artikel. Med henblik på dette gennemgang skaber vi en ny notat fra en webside i Safari.

Hurtigt lave en Stickies Note fra et tekstvalg

  1. Brug markøren til at fremhæve og vælge tekst og / eller billeder
  2. Højreklik i tekstvalg og gå til menuen "Tjenester"
  3. Vælg "Make New Sticky Note" mulighed for øjeblikkeligt at starte Stickies appen og generere en ny note med den fremhævede tekst og billeder

Fordi Stickies er en letvægts app, åbner den næsten øjeblikkeligt. Noten, der genereres fra tekstvalget, indeholder den samme formatering, samt alle de ord, billeder og medier, der er inden for den fremhævede blok.

Hvis du vælger tekstblokken for at lave en note fra en webside, vil alle valgte links også blive bevaret, så du kan klikke hen til dem fra den flydende Stickies-note.

Som nævnt ovenfor, hvis du ikke finder opsætningen "Gør ny klæbende notat" tilgængelig i menuen Services kontekst, skal du bare aktivere det først.

Aktiverer Make Sticky Note Service

  1. Gå til Apple-menuen, og åbn Systemindstillinger
  2. Vælg panelet "Tastaturer" og gå til fanen "Genveje"
  3. Vælg "Services" fra venstre side og find "Make New Sticky Note" ved at markere afkrydsningsfeltet ud for det for at aktivere systemtjenesten

Bemærk: Hvis du ikke ser "Make Sticky Note Service", men find den allerede markeret i denne Service-menu, skal du blot fjerne markeringen og derefter tjekke den igen for at få varen til at vises i menuen Tjenester. Dette virker for at vise det, når det ikke er synligt, og det er nok en fejl.

Du vil også bemærke, at "Make New Sticky Note" -tjenesten har en ledsagende tastaturgenvej til at generere en ny note, en anden nyttig variant af dette trick.

Stickies kan lukkes eller lukkes, hvis du ikke vil se dem længere eller er færdige ved at bruge den tekstblok, der er indeholdt i dem.

Der er virkelig ikke meget ulempe ved at bruge Stickies, bortset fra at det ikke kan lave iCloud-synkroniserede noter som det, der kan gøres fra Notes-appen, som spænder mellem iOS og OS X såvel som på tværs af Mac'er via den separate Notes-applikation .