Fjern brugernavne fra loginvinduet for ekstra sikkerhed i Mac OS X

Login-skærmbilledet i OS X angiver, at kontobilleder og brugernavne på alle konti på den givne Mac vises. Dette er utvivlsomt bekvemt for de fleste brugere, da det gør det meget hurtigere at logge ind på konti, men i situationer, hvor en Mac kræver højere sikkerhed, kan brugere muligvis skjule brugerkontonavne fra login-vinduet, hvorved der kræves en fuldstændig godkendelse af både et brugernavn og et kodeord .


Årsagen til, at dette er mere sikkert, er ret simpelt: ikke kun ville en skrupelløs person være nødt til at kende eller gætte adgangskoden til en brugerkonto, men nu skal de også vide eller gætte brugernavnet til kontoen. Ved at skjule brugerkontoerne fra login-skærme, er der ikke råd om, hvilke brugerkonti der findes på Mac'en, og et korrekt brugernavn skal være kendt ud over den korrekte adgangskode og tilbyde et lag for beskyttelse af personlige oplysninger og uklarhed for at beskytte Mac.

Sådan skjuler brugernavne fra Mac Log ind Windows

At kræve fuld brugerautentificering på en hvilken som helst Mac-loginskærm i OS X er let. Sådan aktiverer du denne funktion:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Brugere og grupper"
  2. Klik på "Login Options" i nederste venstre hjørne, og klik derefter på låsikonet for at godkende med en admin bruger for at kunne foretage justeringer
  3. Hvis det ikke allerede er gjort, skal du indstille "Automatisk login" til OFF *
  4. Indstil "Vis login-vindue som:" til "Navn og adgangskode"
  5. Luk ud af Systemindstillinger

Du kan nu logge ud, genstarte eller låse Macs-skærmen for at teste ændringen selv. Indloggningsvinduet vises som normalt, men der vises ikke længere en liste over brugere og konti vist. I stedet er en grundlæggende prompt for et komplet brugernavn og adgangskode nødvendigt for at logge ind på Mac.

Alle brugerkonti på Mac'en fortsætter med at virke som normalt, herunder en gæstekonto, men det rigtige brugernavn for hver konto skal indtastes korrekt. Bemærk, at fulde brugernavne eller korte brugernavne arbejder til dette formål.

Dette er selvfølgelig ikke en erstatning for at bruge en sikker adgangskode og sikre en Mac generelt med ting som FileVault og boot-adgangskoder, men det er et ekstra sikkerhedstryk, som kan bidrage til at tilføje et andet sikkerhedsniveau til Mac. Dette kan være særligt vigtigt i offentlige computere og arbejdsmaskiner, selvom det selvfølgelig stadig vil have sikkerhedsmæssige fordele for mere typiske bærbare og hjemme situationer også.

* Du skal bruge Automatisk log ind, for at dette skal fungere, ellers vil en Mac, der er genstartet, låses eller logget ind igen, bare starte op på skrivebordet uden at anmode om en brugerlogin alligevel.