Omdøb en fil fra en programtitelbar i OS X

OS X giver dig nu mulighed for at omdøbe en fil direkte fra det program, den åbnes i. Denne funktion understøttes i de fleste sammenhængende Apple-applikationer, herunder TextEdit, Pages, Preview og mange andre. Du skal bruge OS X Mountain Lion, OS X Mavericks (eller nyere) for at få dette titellinjebaserede omdøbningstryk tilgængeligt for dig.

Klar til at omdøbe en fil den super nemme måde, lige fra applikationen er den åben? Alt du skal gøre er at åbne filen i appen, og gør derefter følgende:

  • Hold markøren over filnavnet i titellinjen, indtil pilen vises
  • Klik på pilen for at trække en menu, vælg "Omdøb", indtast det nye navn og tryk returtasten for at gemme filnavnet ændres

Filforlængelsen forbliver i overensstemmelse med filformatet, og i modsætning til omdøbning af ting i Finder kan du ikke ved et uheld ændre filudvidelsen.

Den hurtige video nedenfor viser processen:

De sædvanlige metoder til at omdøbe filer via Finder eller kommandolinjen findes stadig, men hvis du gemmer filer direkte til iCloud, vil dette sandsynligvis være præferencemetoden fra de nyeste versioner af OS X og derefter.