RG-6 kabeltab efter frekvens

RG-6-kabel er det koaksialkabel, der oftest bruges til at distribuere kabel-tv eller DBS (Direct Broadcast Satellite) signaler i hele hjemmet. RG-6 er meget populær, fordi den mister mindre signal end sin mindre diameter RG 59 og er mere fleksibel end sin større diameter RG 11. Når signalet bevæger sig gennem RG-6-kablet, mister det styrke. Jo længere den skal rejse, jo mere styrke mister den. Hvor hurtigt styrken spredes gennem kablet, afhænger ikke kun af kabelets egenskaber, men af ​​signalets frekvens. Lavere frekvenser bevæger sig længere gennem dette koaksialkabel end højere frekvenser.

Decibel

I 1923 introducerede American Telephone and Telegraph Company decibel (dB). Opkaldt efter Alexander Graham Bell er decibel 1/10 del af en "Bel." Det er vigtigt at forstå og vide, hvad en decibel er, fordi signalstyrken i koaksialkablet måles i decibel. Decibel er et mål for magt (styrke), og det måler forhold, ikke absolutte enheder som volt eller ohm. For eksempel kan du sige, "Tabet gennem dette stykke RG-6-kabel er 3 dB eller halvdelen af ​​signalstyrken." Eller du kan høre, "Der er 10 dB af signalet tilgængeligt i begyndelsen af ​​dette stykke RG-6-kabel, og efter 100 fod er der kun 3,5 dB signal tilbage." Du kan se, at disse eksempler taler om forholdet mellem signalstyrken. Måling af signalstyrke i decibel er meget populær, fordi du simpelthen kan tilføje eller trække i stedet for at multiplicere eller dele forskellige målinger. Og mens disse eksempler forklarer, hvad der skete med signalet, da det bevægede sig gennem koaksialet, er de stadig ikke helt nøjagtige uden at identificere signalets frekvens.

Signalfrekvens

Ved hjælp af U.S.A. tv-kanaler som et eksempel er kanal 2 placeret ved 54 MHz, og kanal 69 er placeret ved 806 MHz. Ethvert kabel, der kan bære alle signalerne fra kanal 2 til kanal 69, vil have en båndbredde på 752 MHz (806 MHz minus 54 MHz). Koaksialkabel mister mere signal ved de højere frekvenser, end det gør ved de lavere frekvenser; 806 MHz er frekvensen, der skal måles i dB. Her er et eksempel på RG-6 tab på tværs af tre specifikke frekvenser: 55 MHz / 100 fod er lig med 1,6 d seks B tab, 1.000 MHz / 100 fod er lig med 6,5 dB tab og til sidst 2.250 MHz / 100 fod svarer til 10 dB af tab. Du kan se, at den højeste frekvens (2250 MHz) mister seks gange signalstyrken end den laveste frekvens (55 MHz).

Måling og beregning af tab

Du kan måle signaltab i dB ved hjælp af en dyr signalstyrkemåler. Disse målere giver dig mulighed for at specificere den frekvens, du vil måle, eller de kan give dig hele båndbreddemåling i et numerisk og / eller grafisk display. En billigere mulighed er at bruge en online regnemaskine. Der er et link i afsnittet Ressourcer til Times mikrobølgeside, der tilbyder en gratis lommeregner. Med disse regnemaskiner er det et spørgsmål om blot at indtaste producentens offentliggjorte tabskarakteristika for kablet og den frekvens og kabellængde, du bruger. En anden mulighed er at beregne dette tab manuelt ved hjælp af logaritmiske tabeller. Dette er en ekstremt kompleks beregning, og den udføres sjældent i marken.

RG-6 tabtab

Der er adskillige tabtabeller tilgængelige online via kabelfremstillingen. Hvis du markerer DBS-installationslinket i Ressourcer, finder du en tabtab for RG-6-kablet. Her er et uddrag fra tabellen til RG-6 Quad CCS-kabel: 55 MHz / 100 fod svarer til 1,6 d seks B tab, 1.000 MHz / 100 fod svarer til 6,5 dB tab og til sidst 2.250 MHz / 100 fod svarer til 10 dB tab . Husk, at ikke alle RG-6-kabler er identiske. Forskellig afskærmning, forskellige applikationer, der kræver forskellige kabelkonstruktionsteknikker, kan alle have indflydelse på tabskarakteristikaene for koaksialkablet.