RGB-kabel fungerer ikke med tv

RGB- eller komponentkabler tilbyder billede og lyd i HD-kvalitet til en mindre pris end andre HD-forbindelser, såsom HDMI-kabler. RGB-kabler bryder billedet i røde, grønne og blå kabler og bryder lydsignalet i røde og hvide kabler; processen med at tilslutte og bruge RGB-kabler svarer til at bruge RCA-kabler (gule, røde og hvide). Hvis du finder ud af, at dine RGB-kabler ikke sender et signal til dit tv, skal du tage et par enkle fejlfindingstrin for at løse problemet.

Trin 1

Indstil tv'et til den korrekte komponentindgang ved hjælp af kontrolpanelet til valg af indgang. Hvis du har dine RGB-kabler tilsluttet komponent 1, og tv'et er indstillet på video 2-indgangen, vil du for eksempel ikke se noget billede eller lyd, selvom alt muligvis er tilsluttet korrekt. Find knappen til valg af input på tv'ets fjernbetjening eller på selve tv'et; det vil sandsynligvis være mærket "input", "kilde", "TV / video" eller noget lignende. Tryk på det, indtil tv'et er indstillet til den komponentindgang, som du har tilsluttet RGB-kabler, og se efter et billede.

Trin 2

Sæt komponentkablerne på tv'et igen ved at trække ledningerne ud og sætte det i igen, en efter en. Brug et øjeblik for at sikre, at ledningens farve svarer til farven på den port, den sættes i. Tjek tv'et igen for et billede.

Trin 3

Sæt RGB-kablerne i en anden komponentindgang, hvis dit tv har mere end et. Dette er en nyttig måde at teste, om problemet ligger med en enkelt komponentindgang på tv'et. Efter at have tilsluttet RGB-kablerne til den anden komponentindgang, skal du sørge for at indstille tv'et til den pågældende komponentindgang ved hjælp af kontrol til indgangsvalg. Hvis du ser et billede på dette tidspunkt, kan der være et problem med komponentindgangen, som RGB-kablerne oprindeligt blev tilsluttet.

Skift RGB-kabler med et andet sæt for at teste for dårlige kabler. Hvis du fjerner input fra enkeltkomponenten som årsag til problemet, er det nu nødvendigt at teste med et andet sæt RGB-kabler. Sæt dem i ved hjælp af samme procedure som ovenfor, og test for et billede og en lyd.