Se en liste over alle Wi-Fi-netværk, som en Mac tidligere har været tilsluttet

At vide, hvilke trådløse netværk en Mac tidligere har været forbundet med, kan være nyttig af forskellige årsager, herunder fejlfinding i netværket, bestemme, hvor en Mac har været, hvis en bestemt wifi-adgangskode kan genvindes og et utal af andre tekniske grunde. Søgning efter tidligere netværk er helt anderledes end at finde aktuelt tilgængelige netværk, og du vil ikke genoprette historiske data fra menulinjen eller på anden måde et fremragende OS X wi-fi scanner værktøj. Vi dækker to enkle måder at finde disse oplysninger på. Den første er den nemme rute gennem Systemindstillinger, og den anden tilgang bruger en lang kommandolinjestreng til at læse de trådløse netværk fra en plistfil.


Husk, at disse lister ikke er fuldstændig ufeilbarlige og ikke bør betragtes retskabelige af nogen strækning. Nogen kan manuelt tilføje og fjerne poster fra de foretrukne og huskede netværk lister, hvis de ønskede det. Ikke desto mindre bør de være tilstrækkelige til det gennemsnitlige brugs tilfælde fejlfinding scenario.

Se hvilke Wi-Fi-netværk en Mac har tilsluttet til før

Hvis du har tweaked dine foretrukne netværk før, vil du være bekendt med denne liste:

  • Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Netværk"
  • Klik på knappen "Avanceret" og vælg fanen "Wi-Fi"
  • Se under listen "Foretrukne netværk" for at finde listen over tidligere tilsluttede trådløse netværk, det kan rulles

UI-tilgangen er let, men de samme oplysninger kan hentes fra kommandolinjen også.

Liste tidligere anvendte Wi-Fi-netværk fra kommandolinjen

En liste over trådløse netværkshistorier kan hentes via kommandolinjen ved brug af denne lange streng, sørg for at den er indtastet på en enkelt linje:

I moderne versioner af Mac OS, som OS X El Capitan og Yosemite, kan du forkorte syntaxen betydeligt som sådan:

defaults read /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.airport.preferences |grep SSIDString

I tidligere versioner af OS X kan du vælge det samme som den ovennævnte kommando, eller brug den længste streng under med kraftig regex:

defaults read /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.airport.preferences RememberedNetworks | egrep -o '(SSID_STR|_timeStamp).+' | sed 's/^.*= \(.*\);$/\1/' | sed 's/^"\(.*\)"$/\1/' | sed 's/\([0-9]\{4\}-..-..\).*/\1/'

Du vil se noget som sådan som outputen, med kun SSID'en af ​​routere opført:

This-Router
linksys
CoffeeHouse
RouterFromDubiousLocationThatMacShouldntHaveBeenAt
Starbucks Cupertino
Ancient_Router_from_2007

Den lange kommando kommer fra CoderWall, og selvom det måske ser mærkeligt ud, er det nødvendigt at få ren udgang. Indtastning af snoren uden grep og sed vil give dig langt mere information, end du leder efter i dette tilfælde, da det dumper ud alt hvad angår tidligere Wi-Fi-forbindelser, der er blevet en del af listen "RememberedNetworks".