Opsætning af Outlook.com Email med Mail App (eller en hvilken som helst desktop POP3-klient)

Microsoft afslørede for nylig Outlook.com som en gratis e-mail-tjeneste. Det er primært web-baseret som en slags Hotmail-genkendelse, men på grund af det nye domæne kan du stadig få ret anstændige emailadresser, hvis du vil have en. Som webmail kan du naturligvis bruge enhver browser til at tjekke post, men du kan også bruge den med Mac OS X Mail-appen eller en anden standard POP3-e-mail-klient. Det er ret nemt at konfigurere det, men der kan være en hik eller to med den automatiserede proces fra Mail app, så vi går gennem de manuelle indstillinger for at sikre, at alt fungerer.

Outlook.com Mail-servere

Hvis du har oprettet e-mail-konti før og kun vil have indkommende (pop3) og udgående (smtp) mail server adresser til Outlook.com, er her hvad du leder efter:

  • Indkommende postserver (POP3): pop3.live.com
  • Outgoing Mail Server (SMTP): smtp.live.com
  • IMAP-server: imap.live.com

For den udgående server skal du bruge SSL og port 25, 465 eller 587. Jeg er ikke sikker på, hvorfor Microsoft bruger Live IP til Outlook, men uanset.

Opsætning af Outlook.com med Mail App

Vi antager, at du allerede har tilmeldt dig en gratis Outlook-e-mail-adresse, hvis ikke, gå over til Outlook.com og lav en.

  1. Start Mail app og træk menuen "Mail" ned for at vælge "Preferences"
  2. Klik på fanen "Konti" og klik derefter på ikonet + for at tilføje en ny konto
  3. Indtast det fulde navn, du vil have knyttet til postkontoen, indtast email-adressen og adgangskoden, klik på "Fortsæt" for at starte den automatiske opsætning
  4. For den indkommende mailserver vælges "POP" som kontotype, og indstil den indkommende mailserver til pop3.live.com
  5. For den udgående mailserver skal du bruge SMTP-udgående mailserver smtp.live.com og indstille til standardporte

Når opsætningen er færdig, skal du oprette og sende en ny e-mail-meddelelse for at kontrollere, at alt fungerer.

Du kan også indstille dette i iOS ved hjælp af de samme udgående og indgående mail-servere, men medmindre du vil have en ny adresse, er der ikke meget grund til at vælge Outlook over en eksisterende kontoopsætning via Gmail, Yahoo osv.