Software brugt i uddannelse

Uddannelsessoftware i dag er mere end grundlæggende instruktionsprogrammer. I stigende grad sofistikeret og udbredt i nutidens skoler er gratis og gratis software nu designet til at hjælpe studerende og undervisere med organisering, produktivitet, forskning, præsentation og læring. Studerende, der måske ikke kan lide at sidde i klassen og lytte til en forelæsning eller udfylde regneark, kan sætte pris på tanken om et undervisningsspil designet til at undervise i matematik ved hjælp af lyd og grafik.

Multimedia

Multimedia er indhold, der kombinerer mere end en metode til kommunikation, såsom video, tekst, grafik og lyd. Multimedia er effektiv til at fange mange typer elever, såsom studerende, der foretrækker visuel eller auditiv læring. Nogle multimedier er interaktive, hvilket betyder, at brugerens input påvirker programmets opførsel. SchoolForge viser mange gratis multimedieprogrammer til uddannelse, herunder video- og lydredaktører, en 3D-indholdsskaber, et skærm- og lydoptagelsesprogram, grafikredaktører, multimedieafspillere og internet-tv-platforme.

Studentsoftware

Software brugt i uddannelse

Studerende kan drage fordel af tutorials, applikationer, instruktions spil og simuleringer og problemløsningsprogrammer. Vejledningssoftware, ofte multimedie, instruerer gennem guidet, sekventiel instruktion, præ- og posttest samt øvelser og øvelser. Applikationssoftware tilbyder praktiske anvendelser for studerende, såsom tekstbehandling, databasestyring og vedligeholdelse af skoleplaner. Spil og simuleringer motiverer og interesserer studerende, der lærer nye oplysninger eller gennemgår tidligere undervist lektion. Simuleringer har en yderligere fordel ved sikkerheden, så de studerende kan lære om procedurer, der kan være farlige at gennemføre i klasseværelset. Problemløsningssoftware lægger vægt på kritisk tænkning og logik, når de studerende prøver at resonnere sig igennem problemer og problemer. Internettet er vært for en overflod af webbaserede e-læringsprogrammer, der bruger "Web 2.0" -teknologi, såsom personlige og professionelle blogs, sociale websteder, noteringsapplikationer, lektiehjælp og mediedelingstjenester.

Lærer- og administratorsoftware

Software brugt i uddannelse

Lærere og administratorer drager også fordel af softwareapplikationer, da de gør brug af tilstedeværelses- og karakterbogsprogrammer, regneark og regnskabs- og planlægningssoftware. Lærere kan også anvende præsentationssoftware i deres undervisningsdesign og integrere programmer til at gå studerende gennem brainstormaktiviteter som en del af en lektionsplan. Lærere og administratorer kan også gøre brug af Web 2.0-programmer designet til at hjælpe med netværk, forskning og organisering.

Brugerdefineret og systemsoftware

Skolekvarterer kan ansætte et softwarefirma til at designe et program, der imødekommer specifikke behov. I dette tilfælde udvikler virksomheden den brugerdefinerede software baseret på et distrikts-, skole- eller klasseværelses særlige computersystem og administrationens krav. Eksempler på brugerdefineret software inkluderer elevdatabaser, instruktionstestinstruktion og -øvelse, matematik- og grammatikprogrammer skræddersyet til specifikke mangler og sprogpraksis for engelsksprogede elever. Systemsoftware er programmeret til at arbejde i mange situationer og er ikke specifik for en bestemt skole. Systemsoftware inkluderer operativsystemer, proceslinjer, enhedsdrivere, sikkerhedssoftare, programmeringssprogudviklingssoftware og desktop- og arbejdsmiljøprogrammer.