SSD Vs. Harddiskhastigheder

Solid state-drev overgår konsekvent harddiske med hensyn til hastighed. Dette er et direkte resultat af deres grundlæggende forskelle i deres konstruktion. Harddiske indeholder mekaniske komponenter, der fysisk skal bevæge sig for at finde oplysninger. I modsætning hertil har solid state-drev ingen bevægelige dele. Således overfører de data så hurtigt som deres kredsløb kan bære det. Den virkelige hastighedsforskel afhænger af de opgaver, der udføres, og er begrænset af grænsefladen, der giver drevet mulighed for at sende information til andre computerkomponenter.

Hastigheder

For at forstå forskellen mellem HDD- og SSD-hastigheder er det nødvendigt at se ud over de normale specifikationer for HDD-hastigheder. Producenter rapporterer ofte HDD-hastigheder i form af rotation pr. Minut. Dette illustrerer, hvor hurtigt drevets diske drejer. Da SSD'er ikke bruger roterende diske, er den bedste måde at sammenligne dem på med hensyn til mængden af ​​data, de kan finde, og det beløb, de kan spare på en given tid. Det vil sige læsetid og skrivetid. Lavere HDD'er læser omkring 100 megabyte pr. Sekund og skriver om 40 MB / s. HDD'er i højere ende læser mindst 180 MB / s og kan generelt skrive 60 MB / s eller mere. Sammenlign dette med læse- og skrivehastigheder på henholdsvis 200 MB / s og 100 MB / s i low-end SSD'er. I den høje ende kan SSD'er læse mindst 550 MB / s og skrive 500 MB / s eller mere.

Mekaniske forskelle

HDD'er gemmer deres data på magnetiske diske stablet på en spindel og inkluderer en elektromagnet på en drejearm. Drevet lokaliserer information ved at dreje spindlen og ændre armens vinkel for at justere de ønskede data med magneten. Magneten læser derefter og skriver. Data længere væk fra magneten tager længere tid at få adgang end data tættere på den. Solid State-drev indeholder en række transistorer. Disse er elektriske afbrydere, der kan være enten til eller fra, hvilket repræsenterer enten 1 eller 0 eller lidt data. Da der ikke er nogen bevægelige dele, tager SSD-drev den samme tid at finde et stykke dato, uanset hvad det er fysisk i hukommelsen.

Virkelig virkelighed

SSD'er har en tendens til at opnå deres højeste hastighedsfordele i forhold til HDD'er under computerens første opstart, når du installerer ny software og når du kopierer filer til eller fra drevet. Harddiske har også en tendens til at blive langsommere over tid. Dette skyldes, at de data, der sammensætter deres filer, spredes over det fysiske rum på disken. Dette kræver, at diskene drejer til flere steder for at hente dataene til en enkelt fil. Dette kaldes "fragmentering". Selvom det kan løses ved at køre et "defragmenteringsprogram", har SSD'er slet ikke dette problem.

Interface

Både SSD'er og HDD'er kræver et fysisk link til at sende og modtage oplysninger. Dette link har sine egne hastighedsbegrænsninger helt adskilt fra dem, der er forbundet med drevet. Begge typer drev bruger enten version to eller tre af Serial Advanced Technology Attachment. Version to begrænser dataoverførsler til 300 MB / s, mens version tre begrænser dem til 600 MB / s. Uanset hastighed på drevet, hvis det bruger SATA II eller SATA III, overfører det ikke data med nogen hastighed ud over disse grænser.